5 sfaturi despre cum să prelungești rezistența produselor parfumate pentru îngrijirea pielii

5 sfaturi despre cum să prelungești rezistența produselor parfumate pentru îngrijirea pielii

Produsele parfumate pentru îngrijirea pielii reprezintă unul dintre accesoriile cu care poți completa orice ținută. Acestea trebuie alese în conformitate cu stilul și personalitatea ta, ele putând reprezenta o formă de exprimare a identității.

Vrei ca mireasma produselor cosmetice aplicate să persiste pe tot parcursul zilei? Indiferent că e vorba de o cremă hidratantă sau de un parfum, le poți face să persiste un timp îndelungat, dacă ai în vedere anumite trucuri. Iată 5 sfaturi care îți pot fi de ajutor. 

Alege produsele potrivite tipului tău de piele

Produsele cosmetice trebuie alese potrivit tipului tău de piele, pentru a le prelungi rezistența. În caz contrar, chiar dacă produsul respectiv este unul de nișă, nu-ți va oferi persistența dorită. 

ADVERTISING

Dacă ai pielea uscată și, de exemplu, îți plac parfumurile de la Nishane, optează pentru o variantă mai puternică și intensă din această categorie, astfel încât tenul tău să nu absoarbă rapid mireasma.

Pe de altă parte, atunci când ai pielea grasă, optează pentru arome ușoare și fructate, astfel încât să se îmbine în mod uniform cu structura pielii tale. Acest tip de piele absoarbe mai greu mireasma și are o intensitate mare atunci când aplici produsele, datorită uleiurilor naturale pe care le cuprinde. 

Ia câteva mostre și testează mai multe sortimente, pentru a putea descoperi aroma care se află în balanță cu gusturile și cu tipul pielii tale. Citește compoziția, înainte să aplici orice cremă sau parfum, deoarece poate conține ingrediente la care ești alergic.

ADVERTISING

Utilizează creme hidratante și parfum cu arome similare

O metodă eficientă de a face mirosul cosmeticelor să persiste mai mult timp pe piele este de a utiliza produse de corp hidratante (cremă, unt, ulei) și parfumuri cu arome similare. Pe această cale, creezi o armonie olfactivă care contribuie în mod pozitiv la rezistența și la prospețimea mirosului, pe tot parcursul zilei.

Așadar, dacă printre notele de vârf ale cremei hidratante aplicate se află lemnul de santal, pulverizează un parfum cu aceeași aromă sau optează pentru una complementară, precum lemnul de cedru. Ambele arome sunt lemnoase, calde și ușor balsamice.

ADVERTISING

Asortează parfumul cu materialul pieselor vestimentare

De cele mai multe ori, un parfum rezistă mai mult timp, dacă îl aplici în zonele de puls ale pielii: în interiorul coatelor, în spatele genunchilor, pe încheieturile mâinilor, în spatele urechilor și pe gât.

Însă, dacă hainele pe care le porți nu sunt în asentiment cu aroma aleasă, mirosul nu va avea eficiența pe care ți-o dorești. Dacă țesăturile sunt naturale (bumbac, lână, mătase), aplică parfumul direct pe haine, deoarece va avea o rezistență mai îndelungată. 

Optează pentru un parfum cu arome intense (chihlimbar, mosc, tuberoză, oud), dacă porți materiale subțiri (mătase, in) și pentru unul cu mireasmă ușoară (citrice, lavandă, iasomie, ceai verde, lăcrămioare), dacă te îmbraci în țesături mai groase (lână, denim).

Ține produsele departe de lumină și căldură

Produsele de îngrijire corporală trebuie ținute într-un loc răcoros și întunecat, pentru a-și menține rezistența. Lumina și căldura pot degrada anumite ingrediente active pe care le conțin produsele, diminuându-le persistența.

În ceea ce privește cremele hidratante, pot fi afectate atât mirosul (poziția notelor poate fi alterată), cât și textura (devin mai lichide). De asemenea, pe lângă schimbarea calității lor, acestea pot deveni nocive pentru corp, dezvoltând bacterii din cauza căldurii.

În cadrul parfumurilor, acestea sunt afectate de expunerea la căldură și lumină, pentru că există posibilitatea ca alcoolul din compoziția lor să se evapore mai repede. Astfel, în timp, își pierd din rezistență și prospețime.

În concluzie, produsele cosmetice parfumate pot rezista atât pe piele, cât și pe haine un timp îndelungat, dacă le alegi și le utilizezi în mod eficient. Din sfaturile de mai sus, aplică-le pe cele care îți pot fi utile.