S-a scris istorie la US Open: S-a disputat cel mai lung meci din toate timpurile de la Flushing Meadows

S-a scris istorie la US Open: S-a disputat cel mai lung meci din toate timpurile de la Flushing Meadows

Tenismanul britanic Daniel Evans, numărul 148 mondial, a câştigat marţi cel mai lung meci din istoria US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, învingându-l în primul tur, cu 6-7 (6/8), 7-6 (7/2), 7-6 (7/4), 4-6, 6-4, pe rusul Karen Hacianov (locul 22 ATP), după 5 ore şi 35 de minute de joc, informează AFP.

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) l-a felicitat pe britanicul în vârstă de 34 de ani pentru victoria sa „în cel mai lung meci din istoria US Open”, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare X.

ADVERTISING

Evans a fost condus cu 4-0 în ultimul set, însă a reuşit să revină şi să câştige şase ghemuri consecutive în această întâlnire maraton.

Precedentul record la US Open data din 1992, când suedezul Stefan Edberg l-a învins în semifinale pe americanul Michael Chang în 5 ore şi 26 de minute.

Spaniolul Carlos Alcaraz şi italianul Jannik Sinner au disputat la rândul lor un sfert de finală istoric în 2022, câştigat de iberic în 5 ore şi 15 minute.

Cel mai lung meci din istorie în Marele Şlem s-a disputat la Wimbledon în 2010 între francezul Nicolas Mahut şi americanul John Isner, încheiat cu succesul jucătorului din Statele Unite în 11 ore şi 5 minute, cu un ultim set câştigat cu 70-68.

ADVERTISING

Un final imposibil în prezent, după ce toate turneele majore au introdus ulterior, în 2022, un super-tiebreak în caz de egalitate, 6-6, în ultimul set, victoria revenind primului jucător care obţine 10 puncte.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇