FCSB riscă să fie depunctată în Superliga: Reclamație la Comisia de Disciplină a FRF

FCSB riscă să fie depunctată în Superliga: Reclamație la Comisia de Disciplină a FRF

FCSB riscă să piardă puncte în clasamentul din Superliga.

Startul modest de sezon al FCSB, în Superliga, ar putea fi îngreunat și mai mult de o eventuală depunctare.

Potrivit golazo.ro, Gigi Becali, patronul FCSB, a reclamat de Comisia Centrală a Arbitrilor la Comisia de Disciplină după declarațiile pe care omul de afaceri le-a făcut în urmă cu câteva săptămâni la adresa centralului Horațiu Feșnic.

Chiar dacă Becali nu figurează ca oficial al FCSB în acte, campioana României riscă depunctarea. Becali este considerat "oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea)", potrivit articolului 52 din regulament, care se referă la "comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului".

ADVERTISING

Gigi Becali a mai fost suspendat șase luni pentru remărci pe care le-a făcut la adresa arbitrei Cristina Trandafir.

"Dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară", se arată în articolul de regulament.

ADVERTISING

Partea a doua a paragrafului de mai sus e cea care le poate pune probleme "roș-albaștrilor". Sursa citată menționează că Becali nu e considerat recidivist, deoarece a doua abatere nu a avut loc în același sezon.

Dar, în același timp, în text se specifică doar "la fiecare abatere", fără să fie precizat nimic de trecerea de la un sezon la altul. Comisia de Disciplină a FRF a discutat deja speța în care Becali a fost reclamat, iar FCSB riscă depunctarea, însă cazul a fost amânat pentru miercurea viitoare. Rămâne de văzut, astfel, cum va fi interpretat regulamentul de către cei care vor judeca.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!