Bunica ta petrece mult timp stând în cameră? Asigură-te cu aceste investiții că vei spori confortul și siguranța încăperii

Bunica ta petrece mult timp stând în cameră? Asigură-te cu aceste investiții că vei spori confortul și siguranța încăperii

Pentru mulți dintre noi bunicii sunt printre cele mai importante persoane din viață. Aceștia au fost alături atunci când părinții erau nevoiți să petreacă mai mult timp la lucru decât acasă. De asemenea, vacanțele la sat sunt unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilărie. Bunicii ne-au iubit necondiționat și ne-au ajutat mereu. Totuși, timpul trece, iar aceștia îmbătrânesc și își pierd din puteri. În ciuda acestei situații, cu greu acceptă ajutorul copiilor sau nepoților și nu doresc să-și părăsească casa.

ADVERTISING

Fii alături de bunica ta și de la distanță

Cu siguranță bunica ta nu vrea să te streseze cu problemele ei și ai aflat cu greu de acestea. De asemenea, probabil că nu acceptă să își părăsească casa sau să renunțe la activitățile ei chiar dacă acum are nevoie de mai multe pauze. Pentru că nici ție nu îți permite timpul să o vizitezi des, trebuie să te asiguri că îi creezi condiții sigure și că sporești confortul, mai ales în camera în care își petrece cel mai mult timpul.

1.   Calorifere

Îți amintești cu drag de zilele friguroase în care veneai de afară și intrai în casa bunicilor unde dădeai de o căldură izbitoare. Sobele din camerele casei produceau o căldură specifică care te îmbrățișează și îți ridică instant temperatura. Totuși, odată cu înaintarea în vârstă, bunicii tale îi este tot mai greu să se descurce cu sobele. Aprinderea focului poate fi periculoasă, iar întreținerea acestuia devine greoaie la bătrânețe. De aceea, cumpărarea unor calorifere din oțel de pe romstal.ro este primul pas pe care trebuie să îl faci. Pe site vei găsi diferite modele și dimensiuni din care poți alege. De asemenea, este important să apelezi la o firmă autorizată care să se ocupe de montarea acestora, dar și a unei centrale. Cel mai bine este să alegi o centrală pe gaz.

ADVERTISING

2.   Pat

Pentru a spori confortul pentru bunica ta, achiziționarea unui pat nou este o variantă pe care trebuie să o iei în calcul. Alegerea unor produse potrivite pentru vârsta și problemele ei o va ajuta și cu starea de sănătate. De aceea, trebuie să cumperi o saltea, perne și plapume potrivite. Schimbarea patului este o metodă bună pentru a scăpa de bacteriile și acarienii care probabil s-au adunat în cel vechi din dormitor.

3.   Mergător cu roți

În cazul în care bunica ta se deplasează tot mai greu, atunci lângă patul acesteia trebuie să fie un mergător cu roți. Cu ajutorul acestui dispozitiv bunica ta se va putea deplasa mai ușor prin casă sau prin curte. De asemenea, acesta va fi un sprijin pentru a se ridica din pat.

ADVERTISING

4.   Televizor

Zilele bunicii tale uneori i se pot părea lungi și plictisitoare, mai ales dacă este singură. De asemenea, uneori starea poate că o face ca în unele zile să nu își părăsească prea des camera. De aceea, un televizor de dimensiuni mai mari, la care să vadă bine din pat și cu sunet potrivit este o achiziție care o ajută să-și găsească totuși o activitate în acest timp. 

Prin urmare, trebuie să te asiguri că cei în vârstă din familia ta trăiesc în confort și siguranță, iar ajutorul tău este necesar în acest sens.