Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro după ce a salvat viața unui turist

Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro după ce a salvat viața unui turist

Un salvamar în vârstă de 44 de ani și-a riscat viața pentru a salva un turist german în vârstă de 70 de ani care era pe punctul de a se îneca în fața unei plaje din Italia. Salvamarul s-a trezit cu o amendă usturătoare de 1.032 de euro, aproape echivalentul salariului său lunar.

Saverio Amato a sărit în apă, pe coasta venețiană Cavallino-Treporti, fără să stea pe gânduri, când a observat turistul în pericol. Amato a reușit să-l aducă la mal, unde a primit îngrijiri medicale de urgență.

Însă, în loc să fie lăudat pentru curajul său, Amato a primit o amendă de 1.032 de euro, aproape echivalentul salariului său lunar, pentru că nu a anunțat imediat Căpitănia Portului despre incident, preferând să contacteze mai întâi serviciile de urgență 118, relatează Il Fatto Quotidiano.

ADVERTISING

Culmea, salvamarul nu este la prima sa faptă eroică. În 2021, el a fost premiat pentru o reușită similară. Acum însă, se confruntă cu o dilemă financiară semnificativă. Amato a contestat amenda, argumentând că a urmat protocolul standard în astfel de situații. El susține că a evaluat corect situația, apelând serviciile medicale de urgență și cerând chiar un elicopter pentru a asigura cel mai rapid ajutor posibil victimei.

Căpitănia portuară susține că Salvamarul ar fi trebuit să-i comunice „cu promptitudine” intervenția, iar nerespectarea acestei obligații ar fi împiedicat efectuarea investigațiilor și a sarcinilor instituționale. Serviciul 118 a fost cel care a informat Căpitănia, nu salvamarul.

ADVERTISING

În vara acestui an, salvamarii de pe coasta Jesolo și Cavallino au amenințat cu o grevă răsunătoare în august, din cauza controalelor prea dese ale Căpităniei portului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇