Fiecare încăpere a locuinței trebuie să fie amenajată în așa fel încât să arate pe placul nostru, dar să fie și practice. Cei care locuiesc la casă au tendința de a face cât mai multe camere pentru orice eventualitate. Totuși, acestea ajung să fie nefolosite și să contribuie la creșterea cheltuielilor de întreținere. De aceea, dacă ai asemenea camere în casa ta, poți căuta anumite variante de a le transforma în spații utile pentru tine și familia ta. Modul în care decizi să o amenajezi trebuie să fie unul potrivit cu nevoile și programul tău.
Amenajează pentru nevoile tale
1. Sală de sport
Odată cu trecerea timpului și cu sporirea responsabilităților este tot mai greu să respecți un program echilibrat. Este complicat să găsești un echilibru între locul de muncă, timp petrecut cu familia, prietenii și activități care sunt pe placul tău. La sfârșitul unei zile obositoare de muncă ai vrea să merg la sală, să faci mișcare și să te relaxezi, dar nu mai ai energia necesară pentru a te pregăti din nou de plecare. De aceea, dacă ai o cameră pe care nu o folosești în casa ta, o poți echipa corespunzător pentru a-ți face exercițiile acasă. Investițiile nu trebuie să fie mari, ai nevoie de benzi de rezistență, câteva greutăți și saltea de fitness. Pentru cardio poți cumpăra o coardă și să te folosești de ea în curte.
2. Cameră de relaxare
O cameră liberă poate deveni rapid o încăpere în care să-ți petreci timpul cu drag. În funcție de pasiunile și hobby-urile tale, dar și de activitățile pe care le faci în grup, cu prietenii, poți amenaja camera pe placul tău. De exemplu, dacă îți place să petreci timp cu prietenii și să fiți activi poți mobila camera cu o masă de biliard, o masă de ping-pong, canapele și fotolii. Pentru a crea o atmosferă diferită poți folosi becuri de diferite culori de pe savelectro.ro. Poți folosi aceste becuri chiar și dacă nu amenajezi o cameră care să faciliteze socializarea. De exemplu, îi poți oferi un ambient diferit și în cazul în care o amenajezi pentru a te distra pe cont propriu. În acest caz îți poți amplasa biroul și calculatorul de gaming în cameră și poți petrece timpul liber în timp ce te bucuri de jocurile tale preferate.
3. Cameră de joacă
În cazul în care ai copii cea mai bună alegere pe care o poți face dacă ai o cameră liberă este să amenajezi o zonă de joacă pentru aceștia. Vei folosi această cameră împreună cu copiii tăi atunci când vremea nu vă va permite să vă jucați împreună afară. Toamna și iarna puteți sta în cameră și să faceți jocuri interactive sau educative. Un beneficiu pe care îl aduce o cameră special destinată jocului este faptul că îți poți lăsa copilul să picteze pereții după bunul plac, o activitate de care cu siguranță se va bucura.
Așadar, o cameră liberă poate deveni rapid una din încăperile tale preferate dacă o amenajezi în funcție de nevoile și pasiunile tale și a familiei!