Teatrul Muzical Ambasadorii prezintă Povestea Florii-Soarelui, pe 24 și 25 aprilie, spectacol online

Teatrul Muzical Ambasadorii prezintă Povestea Florii-Soarelui, pe 24 și 25 aprilie, spectacol online
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII continuă seria de spectacole prezentate online cu Povestea Florii- Soarelui, un musical plin de culoare, dedicat iubitorilor basmului și folclorului românesc autentic.

Concepția spectacolului este semnată de Daniel Jinga, Manager General Interimar al Operei Naționale București, dirijor al Orchestrei Metropolitane București și Maestru de Cor al ONB,  alături de Adrian Naidin, violoncelist, compozitor și interpret vocal. Scenografia este creația Vioricăi Petrovici, iar coregrafia a fost gândită de Alis Gheorghe.

Muzica spectacolului aduce în prim plan teme precum nașterea, jocul ielelor, mitul Zburătorului, cătănia, alegoria moarte-nuntă, dansul inițiatic al călușarilor și, mai ales, ideea mesianică a Făt- Frumosului, mândru ca Soarele de pe cer, ce crește într-un an cât alții în șapte, Mugur-Mugurelul de care se leagă speranțele părinților și viitorul satului românesc tradițional.

Daniel Jinga
ADVERTISING

În scenă evoluează actorii Natalia Dragomir  și Bogdan Șerban, în calitate de povestitori, alături de Grupul Vocal „Ludovic Spiess” compus din: Andreea Bucur-Blidariu, Octavian Ene, Ioana Iordănescu, Silviu Alexandru Mihăilă, Camelia Cuzub, Sergiu Neamțu, Jennifer Dumitrașcu, acompaniați la pian de Andrei Racu. Membrii baletului TMA întregesc din punct de vedere coregrafic tabloul spectacolului: Daniel Goliță, Doru Farmazon, Alexandru Mălăeru, Octavian Iuga, Monica Andreea Cosma, Constantin Chița, Carmen Mărgărit, Silvia Ionașcu, Remus Tegzeș. 

Spectacolul spune povestea unei iubiri greu încercate

Protagoniștii sunt strălucitoarea Luna, o fiică de împărat neasemuit de frumoasă și mândrul Soare, un fecior chipeș, harnic, întelept și plin de curaj. Despărțiți de puterea întunecată a unui prinț, care o dorea pe Lună de soție dar care fusese respins de aceasta, cei doi tineri suferă și luptă să se regăsească. Modesta și statornica Floare a Soarelui, răsărită pe locul unde fata de împărat a vărsat lacrimi fierbinți pentru iubitul pierdut, amintește de această dragoste, indestructibilă și imposibilă totodată.   

Povestea-Florii-Soarelui_2-001
Foto: Teatrul Muzical Ambasadorii

Montarea învăluie acțiunea propriu-zisă într-o țesătură metaforică, în care se regăsesc trimiteri către mituri românești dar și obiceiuri sau cântece străvechi, care marchează momente importante ale vieții.

ADVERTISING

Spectacolul cultivă, deasemenea, latura educativă a legendei, aducând în atenția publicului, valori morale și spirituale, trăsături general umane opuse: bine-rău, viață-moarte, lumină-întuneric.  

Povestea îi învață pe copii că tot ce este frumos și bun se dobândește prin muncă și luptă, dăruire și sacrificiu, înțelegere și iubire. Și, mai ales, ne învață pe toți că lumina, binele, iubirea, speranța clădesc omul adevărat, viu și puternic, dar blând și bun.

Adrian Naidin

Povestea Florii-Soarelui online, în zilele de 24 și 25 aprilie

Spectacolul va putea fi vizionat în baza unui link de acces, valabil în zilele de sâmbătă 24 aprilie și duminică 25 aprilie, în intervalul orar 9:00-21:00. Detalii despre achiziționarea de bilete se pot găsi pe platforma Ticketstore.ro https://www.ticketstore.ro/ro/eticheta/9/teatrul-muzical-ambasadorii, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/teatrulmuzicalambasadori și pe website-ul TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII.

ADVERTISING

Parteneri media: Agerpres, Mediafax, Radio România Cultural, Ultima Oră, Zile și Nopți, Itsy Bitsy și GOKID.

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII este cea mai tânără instituție publică de spectacole și concerte, aflată în subordinea Ministerului Culturii, al treilea ansamblu artistic dedicat copiilor și tinerilor fondat în 2019 de criticul muzical Smaranda Oţeanu-Bunea, după Opera Comică pentru Copii și Teatrul Stela Popescu.

TMA își desfășoară activitatea la Palatul Național al Copiilor din București. Obiectivul său este promovarea valorilor muzicale și coregrafice românești și universale, în țară și în lume. Repertoriul instituției este divers, cuprinzând spectacole de operă, balet, musical, folclor.