Teatrul Stela Popescu îşi continuă periplul pe scenele bucureştene cu spectacolele de la Teatrul Metropolis, din 22 şi 23 octombrie cu Revolta poveştilor şi Hoţul de mărgăritare.
Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 11, spectatori de toate vârstele sunt aşteptaţi la spectacolul Revolta poveştilor la Teatrul Metropolis, Sala mare.
Spectacolul vorbește despre pierderea plăcerii de a răsfoi în tihnă o carte și de a închipui povești pline de magie, personaje și culoare. Într-o lume dominată de tablete și jocuri video riscă să se piardă cel mai important prieten al copilului – imaginația, cea care îi face pe micuți să aibă curaj să viseze și să lupte cu determinare pentru a-și împlini visele. Revolta poveștilor ne transmite că poveștile pot continua să existe doar dacă sunt citite, cultivate și iubite. Altfel, toate personajele îndrăgite din basmele copilăriei noastre se revoltă, se urâțesc și devin anacronice. Eroii piesei, Mihai și George, ei înșiși copii, intră în lumea cunoașterii și imaginației cu sarcina de a salva de la uitare personajele de basm și emoția întâlnirii cu acestea.
In distribuţie : Mihai - Tudor Cucu-Dumitrescu, George - Marian Sas, Mama Vitregă - Manuela Hărăbor, Oglinda - Mada Condurache, Albă ca zăpada - Mădălina Mihai, Hansel - Cristi Neacșu, Gretel - Anca Pascu, Lupul/Balaur/Pitic1 - Sorin Aurel Sandu, Făt Frumos/Vrăjitorul din Oz/ Pitic 2 - Cătălin Frăsinescu, Capra/Cenușăreasa/Pitic 3 - Silvia Stanciu, Scufița Roșie/Mutulică - Ștefania Dumitru, Căpcăun/Pitic 4 - Silvia Maurițiu
Căpcăun/Pitic 5 - Alexandra Dogaru, Măgarul/Pitic 6 - Andrei Dogaru/Cristina Marin Neagu-
Hoţul de mărgăritare, un spectacol de Amalia Ciolan adaptare după Valeriu Anania, producţie a Teatrului Stela Popescu în scenografia Mihaelei Popescu şi coregrafia Ioanei Macarie se joacă pe 23 octombrie, ora 19, la Sala Mare a Teatrului Metropolis.
Textul piesei "Hoțul de mărgăritare", scris în anii ‘50 de mitropolitul Bartolomeu Anania, reinterpretează parabola fiului risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice. Piesa vorbește despre experiențele omului rătăcit și deznădăjduit, dar care primște în cele din urmă șansa renașterii sufletești. Eliabar, un tânăr impetuos și curajos simte o imensă nevoie de a se desprinde de universal familial cunoscut, un pas determinant în maturizare. El pornește în călătoria sa inițiatică către Corint nu ca să-şi risipească averea, ci pentru a aduna cunoaștere despre sine și despre lume. Aventurile sale ne duc cu gândul la propriile încercări din perioada "plecării în lume: dozarea încrederii în ceilalți, testarea prieteniei și a fidelității, sentimentul de neputință în fața neprevăzutului.
"Hoțul de mărgăritare", un spectacol bogat în metafore vizuale, reflectă teme și preocupări actuale – căutarea propriului rost în lume, conexiunea cu familia și locul nașterii, importanța valorilor juste într-o lume confuză, condusă de dorința oarbă de îmbogățire.
În distribuţie Eli - Viorel Păunescu, Rimon - Alexandru Floroiu, Eliabar - Cristian Neacșu, Humbaba - Paul Cimpoieru, Fanuel - Sorin Aurel Sandu, Critias - Cătălin Frăsinescu, Tamara - Tamara Roman / Ana Maria Carablais, Ariadna - Teodora Calagiu / Ana Maria Carablais, Poporul - Andrei Dogaru, Cosmin Vasile, Cristina Marin Neagu, Alexandra Dogaru, Carmen Mărgărit, Silvia Maurițiu.
Bilete pe www.mystage.ro www.iabilet.ro