Mircea Andreescu și Ion Grosu, duo actoricesc de excepție în spectacolul de teatru „Nunzio”, la Sala Mare ARCUB

foto_Nunzio_M.Andreescu_G.Ion_1

Spectacolul de teatru „Nunzio” de Spiro Scimone, una dintre cele mai recente montări de la ARCUB, completează seria evenimentelor speciale programate pentru luna decembrie la sediul Hanului Gabroveni din str. Lipscani, nr.84-90. Astfel, iubitorii de teatru se vor putea delecta cu jocul actoricesc excepțional al protagoniștilor Mircea Andreescu și Ion Grosu, în ultima reprezentație a spectacolului „Nunzio” din acest an vineri, 10 decembrie, la Sala Mare ARCUB, de la ora 19:00.

Pus în scenă de regizoarea Alina Hiristea, spectacolul pune accent pe tragi-comicul situaţiilor prin tuşe tragice contracarate de pusee de ludic, care apar precum plantele prin crăpăturile din asfalt, cu o vitalitate uimitoare, la ambele personaje.

ADVERTISING

Nunzio, un spectacol în care am spus tot ce am avut de spus despre ce trăim cu toții azi. O poveste de viață adevărată, despre prietenie, jucată extraordinar de Mircea Andreescu și Ion Grosu, Nunzio vă va aduce aminte că teatrul este și rămâne o artă.

regizoarea Alina Hiristea

Un spectacol tonic despre un ucigaş plătit, un hit-man (Ion Grosu) îmblânzit și vindecat de frustrare și ură de către un bătrân naiv până la tragi-comic, un homeless (Mircea Andreescu). Nunzio exprimă puterea noastră de a-i vindeca pe ceilalți, prin propriul exemplu, prin candoare, discreție și acel senzor tainic de umanitate ce poate fi activat în fiecare dintre noi. Nunzio ne amintește de marea forță a compasiunii umane ascunsă într-un bătrân încercat de viață ce nu și-a pierdut copilăria, exprimată într-un mod neo-cehovian, un nou Cehov de care teatrul actual are atâta nevoie.

ADVERTISING

„Nunzio, o poveste cu totul nouă în peisajul teatral românesc, cu două personaje care se găsesc în situații limită. Este o piesă din care nu lipsesc momentele tensionate, dar și momentele de relaxare, bună dispoziție. Personajul pe care îl joc, care dă și numele piesei, Nunzio, este dispus să trăiască, să călătorească, adună bani, banii aceia, sigur, că numai în naivitatea lui, i-ar ajunge pentru o călătorie în Brazilia… Un spectacol care vă va impresiona.” - actorul Mircea Andreescu

„Vă invit la spectacolul Nunzio, în care am onoarea de a juca alături de un actor imens, domnul Mircea Andreescu. A fost o bucurie și o plăcere să lucrăm la acest spectacol.” – actorul Ion Grosu

ADVERTISING

Prima piesă scrisă de actorul şi autorul italian Spiro Scimone, Nunzio a fost distinsă cu titlul „Autori Noi” în anul 1994 şi cu Medalia de Aur pentru dramaturgie în 1995, din partea Institutului Italian de Dramă (I.D.I.). Scrisă în dialectul messinez, Nunzio introduce un nou limbaj teatral şi cucereşte publicul şi critica din lumea întreagă.

Textul lui Spiro Scimone a fost tradus în limba română de Eva Simon, în cadrul proiectului internaţional de promovare a dramaturgiei contemporane „Fabula Mundi. Playwriting Europe”, realizat în 2012 de către Teatrul Odeon.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe acub.ro, bilet.ro și de la casa de bilete ARCUB.

Preţuri bilete:
Cat.I - 50 de lei;
Cat.II - 35 lei cat.II.

Nunzio de Spiro Scimone, traducerea Eva Simon
Cu: Mircea Andreescu, Ion Grosu
Regia și ilustrația muzicală: Alina Hiristea
Scenografie, concept video și filmări: Cristian Negoescu
Durata: 1h 30 min. fără pauză

Parteneri media: Agerpres, Spotmedia.ro, Societatea de Transport București.

IMPORTANT! Conform noilor reglementări privind măsurile aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, organizarea spectacolului de teatru poate fi realizată cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Ne puteți urmări pe paginile de Facebook și Instagram ARCUB.București și pe www.arcub.ro.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.