Magia Crăciunului la Casa Artelor Dinu Lipatti

Sprijină jurnalismul independent
Donează acum
CADL-1

În pragul Sărbătorilor de Iarnă, Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită la cea de-a IV-a Ediția a evenimentului “Magia Crăciunului”, care va avea loc în Salonul de muzică, sâmbătă și duminică, pe 11 și 12 Decembrie, începând cu orele 18:00.

Publicul este așteptat să se bucure de atmosfera de Sărbătoare în Casa marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti, unde timp de două zile, începând cu orele 17:30, va fi întâmpinat cu Audiții de Colinde și Cântece celebre de Crăciun și va avea ocazia să se bucure de Expoziția permanentă de fotografii “Dinu Lipatti –familia și prietenii”.

Sâmbătă, de la orele 18:00, va avea loc Proiecția filmului documentar “Legendele lui Moș Crăciun”, o producție Rondo Media, un film pentru spectatorii de toate vârstele, care prezintă povestea celui mai îndrăgit personaj de Crăciun.

Programul va continua cu Recitalul Extraordinar de Colinde și Cântece de Crăciun Internaționale  într-o interepretare Jazz, intitulat “Have yourself a Merry little Christmas” susținut de Solista Irina Sârbu, pianistul Puiu Pascu și contrabasistul Ciprian Parghel. În program sunt incluse Cântece și Colinde celebre precum: “Santa Claus is Coming to town”, “Jingle Bells”, “White Christmas”, “Christmas song”, “Let it snow”.

ADVERTISING

Duminică, de la orele 18:00, publicul este așteptat la Proiecția filmului documentar “Crăciunul în Europa”, realizată de Rick Stevens, care prezintă cele mai frumoase tradiții și obiceiuri ale iernii de pe vechiul continent.

Seara va continua cu Recitalul Extraordinar de Colinde românești “Drag mi-e să colind”, susținut de soprana Ana Cebotari și pianistul Alexandru Mihai Burcă. Programul este compus din îndrăgite colinde străbune: “O, ce veste minunată!”, “Legănelul lui Iisus”, “Din an în an”, “La Vifleem colo’n jos”, “Mare-i seara” precum și altele.

În funcţie de repertoriul pe care îl abordează, Irina Sârbu îşi modelează vocea cu un timbru aparte, uşor de recunoscut, conducându-şi imaginaţia improvizatorică în numeroase direcţii, fiecare spectaculoasă în felul ei. A concertat atât în ţară cât şi în străinătate, la New York, Washington, Paris, Atena, Madrid, Viena, Venetia, Bruxelles, Praga, Lisabona, Stockholm, Ierusalim, Milano.

ADVERTISING

Pianistul Puiu Pascu este un virtuoz al claviaturii, un maestru al improvizaţiei, un compozitor inspirat, un artist în perioada de vârf a carierei, a cărui prezenţă asigură succesul oricărui Recital. Frenezia şi plăcerea cu care cântă, armoniile, ritmurile complexe şi complicate, originalitatea abordării pieselor şi arderea intensă în procesul interpretativ-creator îl transformă pe Puiu Pascu într-un artist - unicat în pesiajul jazz-istic românesc.

Absolvent al secţiei de jazz în cadrul Conservatorului Regal din Bruxelles, Ciprian Parghel a colaborat cu artişti de mare reputaţie internaţională precum Archie Shepp, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, Paolo Radoni şi de nenumărate ori, în formula de trio-familie, "Anca Parghel şi fii". Este apreciat ca fiind cel mai valoros contrabasist al generaţiei sale, dovedind, la fiecare concert atât măiestria şi controlul absolut asupra instrumentului cât şi o inspiraţie muzicală de excepţie.

ADVERTISING

Soprana Ana Cebotari s-a născut dincolo de Prut, într-un sat liniștit, dar vocea ei, de-o limpezime uluitoare, a purtat-o prin lumea întreagă. Soprana Ana Cebotari a început să cânte de la o vârstă fragedă, iar pentru a învăța muzica a fost nevoită să parcurgă zilnic 10 km până la școala din satul vecin, timp de trei ani.

A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, și-a făcut debutul pe scena Operei Naționale, iar criticii o consideră una dintre cele mai promițătoare soliste ale generației tinere. Soprana Ana Cebotari sau Lia Ciocârlia din România are în spate premii naționale și internaționale, concerte pe importante scene ale lumii.

Pianistul Alexandru Mihai Burcă s-a născut la Brăila în 1987. Este absolvent al Universității de Muzică București unde a studiat cu profesorii Steluța Radu, Viniciu Moroianu, Verona Maier, Șerban Dimitrie Soreanu. Din anul 2005 colaborează cu muzicieni și artiști renumiți în proiecte de diferite facturi muzicale susținând concerte în țară și străinătate (Franța, Germania, Kazahstan, Norvegia, Anglia, Canada, Italia), în calitate de solist sau în cadrul mai multor ansambluri de muzică de cameră sau orchestre, dar și ca acompaniator al unor renumiți soliști de operă și operetă. În prezent este profesor corepetitor la Universitatea Națională de Muzică București și poate fi ascultat și văzut la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Conceptul Evenimentului „Magia Crăciunului la Casa Artelor Dinu Lipatti Ediția a IV-a” aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Participarea la evenimentele organizate de Casa Artelor Dinu Lipatti este posibilă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Persoanele care sunt vaccinate trebuie să prezinte  certificatul verde. De asemenea, este obligatorie purtarea măștii, iar la intrarea în Casa Lipatti va fi măsurată temperatura participanților.

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea la prețurile de pe site-ul iabilet.ro se aplică taxe pentru procesare online.

Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora au acces gratuit, doar cu rezervare la numărul de telefon 031 425 25 63.

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa, spotmedia.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Societatea de Transport București.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇