Expoziția Art In Progress_Intermedium face cunoștință publicului larg cu 23 artiști și artiste, reunite de curatorul Iulian Bădărău, arhitect și designer, co-fondator STUDIOMASURA și în prezent parte din biroul de arhitectură CUMULUS. Viziunea lui Iulian propune imaginarea unui scenariu în care spațiul real este transformat prin împrumutarea unor principii din mediul virtual, devenind astfel un spațiu în care experiența senzorială este alterată în mod controlat, cu scopul democratizării artei.
„Am bucuria să aduc împreună o serie de artiști foarte talentați, nume care sunt convins că vor fi în continuare o prezență constantă și importantă pe scena artelor. Pentru ediția din septembrie, ne-am propus un demers care va transforma expoziția într-un spațiu aparte pentru publicul larg. Ne dorim să apropiem cât mai mult arta de oameni, să extindem publicul căreia ea se adresează în general și să arătăm cum ne poate ea provoca, cum ne poate da de gândit, cum ne poate uimi sau cum ne poate schimba fără să știm”, a completat Iulian Bădărău, curatorul ediției Art In Progress_Intermedium.
Expoziția reunește lucrări din domenii diverse, cum ar fi: pictură, modă, fotografie, design grafic, design de obiect, lucrări de ceramică sau sculptură. Acestea sunt realizate de către 23 artiști și artiste din noua generație de creatori: Alexandru Ranga, Alina Madlen Bădeanu, Arina Bican, Anca Vintilă Dragu, Andreea Băban, Beatrice Duman, Benjamin Bledea, Bogdan Nica, Carmen Belean, Cătălina Cosma, Cristian Frone, Cristian Gabriel Vîrtej, Decebal Gabriel Țăroi, Elisia Tîrnoveanu, Elena Pîrvu, Ingrid Helena, Ioana Casapu, Irina Rădulescu, Octavia Chiru, Otto Constantin, Silvia Dobre, Silviana Rădulescu și Sînziana Coșoianu.
Spectacol în toate spațiile din cadrul Combinatului Fondului Plastic
Pe data de 8 septembrie, începând cu ora 18:00, Combinatul Fondului Plastic va găzdui și un eveniment de tip Open Doors, ocazie cu care publicul larg va putea vizita toate galeriile și atelierele celor câteva zeci de artiști pe care le acomodează spațiul din Băiculești 29.
De asemenea, între 16 și 18 septembrie, la Combinatul Fondului Plastic va avea loc Bucharest Jazz Festival. Ediția din acest an se axează pe jazzul românesc, fiind curatoriată de muzicologul și jurnalistul Florian Lungu. Programul festivalului este împărțit în trei seri tematice: prima zi este dedicată artiștilor din noua generație de jazz, a două seară este dedicată artiștilor români de jazz din afara țării, iar ultima zi aduce pe scena de la Combinat nume consacrate ale jazzului autohton. Mai multe detalii aici.
Intrare liberă la evenimentele din Combinatul Fondului Plastic din septembrie
Expoziția Art In Progress_Intermedium va putea fi vizitată gratuit între 1 și 18 septembrie la Spațiul The Institute, din Combinatul Fondului Plastic (Strada Băiculești 29, București), după programul următor:
- De marți până vineri, între orele 16:00 și 20:00
- Sâmbătă, între orele 12:00 și 20:00
- Pe 8, 16, 17 și 18 septembrie, programul se prelungește până la ora 22:00.
Mai multe detalii despre programul expoziției și acces – aici.
Art in Progress_4. Intermedium este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.
Un proiect: DIPLOMA & The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank
Partener: Ministerul Culturii
Susținut de: Art Property Development și Art Property City
Partener gazdă: Combinat.ro
Parteneri media: aiciastat.ro, Arhitext, ArtEncounters, Designist.ro, FEEDER.ro, GLAMOUR, Igloo, IQads, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, Propagarta, Revista Arta, Revista Atelierul, Spotmedia, Zeppelin, Zile și Nopți, The Woman, Teen Press
Despre Art In Progress
Art In Progress este un concept umbrelă pentru expoziții multidisciplinare, ce aduce împreună conținut artistic recent, creat în ultimii 5 ani, de către artiști emergenți din domenii diferite: de la pictură la sculptură, foto-video, grafică, artă textilă, fashion, ceramică, design și arhitectură. Art In Progress este un demers DIPLOMA și reprezintă o inițiativă prin care The Institute își propune să aducă mai aproape de publicul larg arta, creațiile și lucrările noii generații de creatori români, pe tot parcursul anului și prin formarea unei comunități reprezentative în acest sens.
Despre The Institute
The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 20 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societății Civile, Internetics, Cartierul Creativ, combinat.ro și inițiator al ASAP România.
Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană simplă și de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, oferind bazei sale de clienți o rețea unică vest, central- și est-europeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.