Ai poftă să descoperi cât mai multe? Vrei noutăți în viața ta? In luna octombrie Fundația Calea Victoriei vine cu o ofertă de cursuri și evenimente numai bune pentru curioșii dornici de aventuri.
Nu are cum să nu te atragă atelierul de ilustrație cu Arina Gheorghiță din care o să ieși negreșit cu o carte în brațe după cinci zile de curs. Și ce carte! De citit cu poftă la orice vârstă.
Oricând e un moment bun să discuți despre plăcerea de a mânca, despre cum poți combina ingrediente diferite pentru savoare absolută, așa că Adriana Sohodoleanu te invită la un dialog despre preferințe în materie de gust, realizări culinare ale diferitelor civilizații sau descoperiri din istoria gastronomiei, pe parcursul cursului online care începe din 12 octombrie – Introducere în istoria gustului.
Din 13 octombrie pui ordine în viața profesională și personală și înveți cum să le împaci pe amândouă la cursul online cu domnul profesor Dumitru Borțun - Cum să comunicăm eficient în viața personală și profesională. După cele cinci întâlniri o să simți cum arta comunicării îți este din ce în ce mai aproape pentru că vei primi informații valoroase care să-ți îmbunătățească metodele de a te face înțeles.
De la comunicarea la birou sau acasă trecem la plimbări virtuale în pădure cu Laura Jiga Iliescu. Poveștile pădurii, scurtă plimbare etnologică printre arbori - o suită de coversații despre păduri, arbori şi relaţia oamenilor cu natura sălbatică, aşa cum este ea exprimată în cultura folclorică.
După legende și basme despre arbori simți brusc dorința de a reveni la viața de zi cu zi? Atunci avem cursul potrivit. Tipologii umane și forme de comunicare specifice cu Alexandru Philippide, te va ajuta să-ți înțelegi mai bine modul de gândire în interacțiunea cu ceilalți și să-ți dezvolți abilitatea de a fi cât mai convingător.
Cursurilor li se adaugă și o serie de evenimente care îți vor trezi curiozitatea - Strălucire și mister: bijuterii celebre din Renaștere până la Coco Chanel, atelierul dedicat istoriei fascinante a bijuteriilor cu istoricul Monica Neațu, care va avea loc într-una dintre strălucitoarele reşedinţe Belle Époque din bulevardul Dacia nr. 15 sau Cafenele, cofetării și grădini din Bucureștiul de odinioară – o călătorie printre tot felul de delicatese – culinare și intelectuale cu Anita Sterea.
Finalul lunii e cu (ră)sunet pentru că lansăm o nouă serie de conferințe susținute de dirijorul Tiberiu Soare, de această dată, în elegantul spaţiu al galeriilor Artmark, superbul Palat Cesianu-Racoviţă: Vibrația muzicii – despre timp și muzicieni. Printre muzicienii şi muzicile pe care le vom asculta şi analiza la eveniment se numără Carlo Gesualdo (Tenebrae responsorium), Vivaldi (Anotimpurile), Bach (Grosse Messe h-Moll), Mozart, Puccini (Tosca), Enescu (Oedipe).
Informații despre celelalte cursuri din această lună sunt pe site sau pe pagina de Facebook a Fundației Calea Victoriei.
Fundația Calea Victoriei este locul în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 15 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați.
Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Ne mândrim cu peste 70 000 de cursanţi care au participat la proiectele noastre și cu peste 6000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).
Programul lunii octombrie
- Cum să citim şi să înţelegem Vechiul Testament, din 3 octombrie, cu Victor-Lucian Georgescu – ONLINE, live
- Lecţia tibetană: tehnici budiste de antrenament al minţii, din 4 octombrie, cu Andreea Ionescu – ONLINE, live
- Atelier de ilustraţie de carte, din 7 octombrie, cu Arina Gheorghiță – FIZIC, la sediu
- Cum îmi folosesc intuiţia?, din 10 octombrie, cu Lidia Calciu – ONLINE, live
- Curs de desen: creion, cărbune, pastel, din 11 octombrie, cu Teodora Vărzaru – FIZIC, la sediu
- Cum să-ţi scrii povestea personală, din 11 octombrie, cu Andra Samson – HIBRID
- Introducere în istoria gustului, din 12 octombrie, cu Adriana Sohodoleanu – ONLINE, live
- Poveştile statuilor şi monumentelor din Bucureşti, din 12 octombrie, cu Anita Sterea – ONLINE, live
- Cum să comunicăm eficient în viaţa personală şi profesională, din 13 octombrie, cu Dumitru Borțun – ONLINE, live
- Copilul interior: depăşirea traumelor, vulnerabilităţilor şi a tiparelor relaţionale, din 14 octombrie, cu Sorin Lucaci – ONLINE, live
- Curs de diplomaţie şi relaţii internaţionale, din 17 octombrie, cu Cristian Diaconescu – HIBRID
- Poveştile pădurii – scurtă plimbare etnologică printre arbori, din 18 octombrie, cu Laura Jiga Iliescu – ONLINE, live
- Atelier online de inteligenţă emoţională, din 19 octombrie, cu Roxana Nourescu – ONLINE, live
- Tradiţii mistice din religiile lumii, din 20 octombrie, cu Cristian Vechiu – ONLINE, live
- Atelier de actorie şi Improvizaţie, din 20 octombrie, cu Ionuț Kivu – FIZIC, la sediu
- Arta somnului bun şi revigorant, din 21 octombrie, cu Alina Costache – ONLINE, live
- Atelier practic de design interior, din 24 octombrie, cu Natalia Berezovskaia – FIZIC, la sediu
- Tipologii umane şi forme de comunicare specifice, din 26 octombrie, cu Alexandru Philippide – FIZIC, la sediu
- Cum să îmi gestionez mai bine banii: atelier de educaţie financiară, din 26 octombrie, cu Irina Chițu – ONLINE, live
20. Atelier online de nutriţie: cum ne hrănim sănătos?, din 31 octombrie, cu Elena Tănase – ONLINE, live