Destinații de vacanță pentru toamnă. E anotimpul care le pune cel mai bine în valoare (Galerie foto)

Destinații de vacanță pentru toamnă. E anotimpul care le pune cel mai bine în valoare (Galerie foto)

Europa are bijuteriile ei de văzut în fiecare anotimp, dar toamna chiar le favorizază pe câteva dintre ele.

În plus, nu trebuie să-ți iei o săptămână de concediu pentru a le vizita. Chiar și un city break îți poate schimba starea de spirit, deconectându-te de la rutină. Vei veni acasă încărcat de frumos, cu gândul la următoarea escapadă, promite Trips to Discover.

Perthshire, Scoția

O primă destinație ar fi Perthshire, în Scoția, una dintre destinațiile de top când vine vorba despre culorile toamnei, în mii de nuanțe aici. Dacă îți place să admiri frunzișul care nu moare, ci doar trece prin altă etapă, e cea mai bună alegere. Nuanțele ruginii, aurii și roșiatice ce îmbracă dealurile se reflectă hipnotizant în apă, așa că vei avea niște poze de nota 10 de postat pe Instagram.

ADVERTISING

Bruges, Belgia

Pare ciudat să incluzi un oraș într-un astfel de clasament unde, clar, natura e regina. Însă clădirile din Bruges arată atât de bine îmbrăcate în vegetația tomnatică încât vei fi impresionat. Iar canalele nu fac decât să reflecte această frumusețe și să creeze un cadru romantic la care nici nu ai visat.

Nu uita să mergi în piețele deschise până în noiembrie și pline de culori și arome. Comandă-ți o ciocolată caldă la De Proeverie și inspiră adânc în nări aerul înmiresmat și aroma îmbătătoare a băuturii.

ADVERTISING

Dubrovnik, Croația

Este o destinație care neapărat trebuie bifată toamna. Aflată pe coasta mării Adriatice, Dubrovnik are un aer romantic, văratic chiar și toamna. Cei pragmatici vor fi fericiți să afle că nu e un oraș scump, dimpotrivă. E unul dintre cele mai ieftine orașe de coastă din Europa, mai cu seamă toamna.

Și în acest anotimp vremea e caldă, plăcută, dar turiștii nu mai sunt la tot pasul. Poți merge în continuare pe plajă, unde să asculți marea și pescărușii, sau în afara orașului, în drumeții pe munte.

ADVERTISING

Bavaria, Germania

Bavaria e renumită pentru frumusețea ei, mai cu seamă în acest anotimp. Pădurile pline de culoare vor contrasta superb cu vârfurile înzăpezite ale Alpilor. Și vei vedea totul într-o lumină și mai caldă cu un pahar de vin sau de bere în mână, luând parte la unul dintre multele festivaluri care se organizează în această perioadă.

Poți urca pe munte, cu pauze cât vrei tu de dese pentru a admira natura, poți călători de plăcere cu căruța până la o cramă, poți vizita unul sau mai multe dintre cele 25 de castele din zonă.

Aragon, Spania

Toamna în Aragon, în nord-estul Spaniei, în inima Pirineilor, la granița cu Franța, înseamnă temperaturi apropiate de perfecțiune, piscuri înalte și sălbatice, cele mai frumoase din Pirineii spanioli.

Aici se găsește și cel mai cunoscut și vestit parc național al Spaniei, unde vei putea admira în voie culorile toamnei și cascadă după cascadă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇