Jocurile copilăriei ne-au rămas mereu în suflet pentru că de cele mai multe ori ne teleporțâu de la grijă temelor într-o lume fără griji și fără nici un fel de probleme. Iar dacă vreodată ne supărăm unii pe ceilalți ne trecea repede pentru că nu există nici un fel de miza adevărată. Pe de altă parte acum, că suntem mari, avem atât de multe modalități de a juca legal și de a câștiga bani încât povestea de astăzi o să ți se pară incredibilă, însă te asigur, e adevărată 100%.
Piatra, hârtie, foarfecă: istorie și origini
Jocul „piatră, hârtie, foarfecă” este un joc simplu și cunoscut la nivel mondial, care se joacă între două persoane. Este un joc de noroc, în care fiecare jucător alege între trei opțiuni: piatră, hârtie sau foarfecă. Fiecare opțiune bate sau este bătută de celelalte două, după cum urmează:
- Piatra bate foarfecă (deoarece piatră zdrobește foarfecă).
- Foarfecă bate hârtia (deoarece foarfecă taie hârtia).
- Hârtia bate piatra (deoarece hârtia învelește piatra).
Pe cât de distractiv poate fi acest joc, e important să ne amintim că pariurile nu trebuie să pună în pericol viața sau bunurile. Pentru cei care doresc să își încerce norocul în mod responsabil, există alternative legale și sigure. Poți profită de un bonus fara depunere la cazinouri online, jucând fără să riști propriii bani. Astfel, rămâi în zona legală și te bucuri de joc într-un mod sigur.
Jocul provine din China antică și este cunoscut sub numele de "shoushiling" sau "shoushiling", ce înseamnă "semnele mâinii". Acesta a fost menționat pentru prima dată în texte chinezești din secolul VII. Mai târziu, a fost adus în Japonia, unde a evoluat și a devenit cunoscut sub numele de "jan-ken" în perioada Edo (secolul XVII).
"Piatra, hârtie, foarfecă" este popular în întreaga lume, fiind un joc frecvent folosit pentru a lua decizii simple sau pentru distracție. În multe țări, inclusiv Statele Unite, Regatul Unit, Japonia și diverse țări europene, este un joc foarte comun și bine cunoscut.
De la pierdere casei la victorie totală
Un canadian care a pierdut 517 000 de dolari la un joc de piatră, hârtie și foarfece, în varianta de cel mai bun din trei meciuri.
În ianuarie 2011, Edmund Mark Hooper era disperat pentru că primea amenințări în urma faptului că pierduse nu un pariu sau mai multe ci un simplu joc de copii. Aceasta a fost obligat șă își ipotecheze locuința pentru a achita o datorie substanțială rezultată în urma unei pierderi semnificative într-un joc pe care cei mai mulți dintre noi l-am jucat în copilărie.
Ajungând în justiție, totuși instanță a anulat ipoteca, stabilind că mizele implicate în joc au fost disproporționate.
În plus, legislația din Quebec specifică faptul că un contract de pariu este aplicabil numai dacă se referă la activități care sunt "bazate exclusiv pe îndemânare sau efort fizic din partea părților implicate", și nu pe șansă/noroc.
Câștigătorul jocului, Michel Primeau, a făcut apel la decizie, care a fost confirmată printr-o hotărâre din 17 aprilie, încercând să îl facă pe Hooper să plătească. Instanța a concluzionat că, deși jocul necesită un anumit grad de îndemânare, acesta implica, de asemenea, un element mult mai semnificativ de șansă, nereușind astfel să îndeplinească criteriile pentru un contract de pariu bazat exclusiv pe îndemânare sau efort fizic.
În plus, instanța a considerat că pariul pe o sumă de 517 000 de dolari a este unul excesiv așa că nu a admis recursul.
Un triunghi amoros păgubos
Ca să fie treaba-treaba și procesul juridic și mai încâlcit s-a aflat că Hooper și Primeau erau într-un triunghi amoros cu Susanna Iwanow, soția lui Hooper.
Hooper a declarat în cadrul procesului că a aflat doar recent că Primeau și fosta să soție, Iwanow, au fost logodiți la începutul anilor 1990. El a declarat instanței că a crezut că au fost împreună de ani de zile, chiar și după ce s-a căsătorit cu Iwanow în 2014.
Astfel el susține că acest lucru explica de ce Primeau și Iwanow (soția sa) au vrut să îi lase fără casă.
Indiferent de cine a avut dreptate e clar că justiția și-a făcut treaba și a trecut cu vederea o datorie generată de un joc de copii făcut de oameni în toată firea. Însă nu uita, tentația de a cădea în astfel de stratageme e mereu mare așa că ar fi bine să îți direcționezi dorința de a câștiga către lucruri legale: pariuri legale sau cazinouri online cu licența. Mai ales că la început riscul tău este egal cu zero, folosind bonusul fără depunere nu joci cu banii tăi, deci ești pe risc zero.