Cum să decorați dormitorul ca un designer de interior cu doar câteva sfaturi simple

Cum să decorați dormitorul ca un designer de interior cu doar câteva sfaturi simple
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Primăvara sosește cu pași repezi iar dacă aveți în plan cum ar fi o reîmprospătare rapidă a dormitorului, atunci înțelegerea întregului proces despre cum să decorați o cameră poate face toată diferența din lume.

Gândul că în curând vei avea un spațiu nou-nouț este foarte incitant! Ai câteva idei de decor pe care vrei să le aplici la noul tău dormitor, însă fără să îți dai seama totul, mai ales dacă se dovedește a fi un proiect mare, poate ușor, ușor să se simtă copleșitor. De aceea am stat de vorba cu designerul de interior Mihai Marinescu de la Mango+Bloom pentru a ne împărtăși câteva sfaturi  esențiale de luat în calcul când ne decidem să redecorăm dormitorul sau orice altă cameră a casei.

ADVERTISING

Iată 4 elemente esențiale pe care să le urmați pentru a decora o cameră frumoasă:

Decideți care sunt lucurile esențiale pentru ca dormitorul să funcționeze.

Dacă ați început vreaodată vre-un proiect fără să vă clarificați obiectivul final despre cum doriți să arate, probabil că v-ați simțit copleșit la un moment dat și ați fost nemulțumit de rezultatul final. “Întotdeauna când începem o renovare trebuie să știm scopul ei. Să ne întrebăm de ce dorim această renovare, ce aș dori să schimb pentru a folosi spațiul mai bine. Iar dacă vorbim aici de dormitor trebuie să luam în calcul tot ce ar ține de amenajarea spațiului pentru a ne asigura un confort și un somn bun.” 

ADVERTISING

Gandiți-va bine și planificați aceste idei. Uneori poate aveți nevoie ca dormitorul dvs. să fie folosit ocazional pe timpul zilei și ca birou. Dacă ai nevoie de un birou în dormitorul tău pentru muncă, dar poate și de un spațiu pentru a te machia, lasă biroul să devină o toaletă de machiaj. 

Măsurați camera

Toată camera se concentrează în jurul unui singur mobilier - patul. “Începeți să planificați unde doriți să plasați patul în cameră și luați în considerare fluxul de trafic.” Apoi gândiți-vă unde vor fi plasate restul de mobilier sau piesele de iluminat deoarece noptierele sau lămpile sunt de nelipsit din decorul unui dormitor.

ADVERTISING

Pune accentul pe țesături și obiecte personale

Ia în calcul apoi țesăturile deoarece aceste elemente decorative sunt cele care dau confort atât vizual cât și tactil. Nu este nimic mai reconfortant ca sentimentul pe care ți-l dă un set covoare in dormitor din blana naturala atunci când te trezești dimineața sau o pătură de lânp atunci când te cuibărești să citești în liniște o carte bună.

Nicio cameră nu este completă fără piese care au valoare sentimentală pentru tine și familia ta. Încercați să încorporați un perete cu tablouri sau o galerie cu fotografii sentimentale. Folosind amintiri din vacanțele cu familia sau articole din trecutul rudelor noastre ca accente decorative pe rafturi sau noptiere va aduce acel confort familiar de care avem nevoie zilnic.

Adunați idei de decorare și faceți o listă de dorințe

Cu atat de multe idei de decor pe platformele sociale este imposibil ca vreodată să nu îți fi salvat o imagine sau mai multe cu un decor care v-a încântat. Adunați toate aceste idei pentru a nota fiecare lucru la care vă puteți gândi pe care îl doriți în spațiu. “Nu treceți peste această etapă. Este importantă mai ales când trebuie să vă decide-ți la bugetul alocat pentru redecorare.“

Creați un panou cu aceste imagini pentru camera pe care o decorați. Folosiți-l pentru a vizualiza modul în care toate aceste idei de decor vor funcționa împreună și aruncați un ochi pe el ori de câte ori sunteți în dubii în procesul de decorare.

Stabiliți un buget 

Detaliați bugetul până la ultimul bănuț cu fiecare lucru mic de care aveți nevoie pentru proiect. De la mobilier, piese de iluminat, vopsea, noi lenjerii de pat sau decorațiuni de perete, lista poate deveni lungă și costisitoare cu ușurință. Puneți pe foaie toate aceste cheltuieli. Dacă de această redecorare vă veți ocupa doar dvs. fără ajutor profesioniști atunci nu uitați să includeți și obiectele mici, cum ar fi pensule sau alte unelte pentru a nu a avea surprize că veți depăși bugetul. Încercați să adăugați totuși o marjă de 10% pentru orice eventualitate. Din experiența noastră, proiectele costă întotdeauna puțin mai mult decât am crezut inițial. Mult succes!