Crăciun de Poveste la Casa Artelor Dinu Lipatti

Craciun-de-Poveste-la-CADL-4

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită sâmbătă și duminică, 18 și 19 decembrie 2021, începând cu orele 18:00, să ne bucurăm împreună de un „Crăciun de Poveste” în Salonul de Muzică!

Evenimentul aflat la cea de-a III-a Ediție, îi așteaptă pe spectatori cu expoziții, audiții, conferință și recitaluri extraordinare de colinde și cântece de Crăciun.

În cele două zile de eveniment publicul se va bucura de expoziția permanentă „Dinu Lipatti – familia și prietenii” și de audiții cu înregistrări celebre de colinde și cântece de Crăciun.

Sâmbătă, 18 decembrie, de la orele 18:00, va avea loc conferința „Sărbătorile o în(cântare) cinematografică!” susținută de îndrăgitul critic de film Irina Margareta Nistor, care va vorbi despre cele mai emoționante momente din filmografia universală, dedicate Sărbătorilor de iarnă.

Începând cu Orele 19:00, va avea loc Recitalul Extraordinar de Colinde autentice românești susținut de Corul Symbol – Jean Lupu, dirijat de Luminița Guțanu. În program au fost incluse cele mai frumoase colinde de care ne bucurăm an de an: „Steaua sus răsare”, „Am plecat să colindăm”, „Colindița”, „Bună dimineața la Moș Ajun!”, „După datini colindăm”.

ADVERTISING

Duminică, 19 decembrie, de la orele 18:00, în Salonul de muzică al Casei Lipatti va avea loc Recitalul Extraordinar de Muzică sacră și Colinde românești, intitulat „Feerie de Crăciun”. 

Invitata de onoare a evenimentului este cunoscuta Soprană Prof. Univ. Dr. Silvia Voinea, alături de invitații săi: mezzosoprana Claudia Caia, sopranele – Alexandra Dracea, Raluca Mălăeru, Nicoleta Nistor, Ana Stănescu, contratenorii Vladimir Catană și Matei Tudose, și bas-baritonul Teodor Vădana, acompaniați la pian de Alexandru Mihai Burcă. Amfitrionul evenimentului va fi Prof. Dr. Stephan Poen. 

În prima parte a programului publicul se va bucura de lucrări Sacre din creația marilor compozitori: J.S.Bach, G. Verdi, G. Faure, G. Caccini, A. Adam, F. Gruber, C. Frank, S. Păutza. Cea de-a doua partea a Recitalului va fi compusă din tradiționalele Colinde românești: „O, ce veste minunată!”, „Domnul Sfânt când s-a născut”, „Cântec de Crăciun”, „Trei Păstori”, „Moș Crăciun” ș.a.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conceptul Evenimentului „Magia Crăciunului la Casa Artelor Dinu Lipatti Ediția a IV-a” aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Născută la 26 martie 1957, în Bucureşti, Irina –Margareta Nistor este absolventă de franceză – engleză a Universității din Capitală. Din 1980 începe să traducă la Cinemateca Română și să lucreze la Televiziune, unde subtitrează peste 500 de pelicule, este redactor şi apoi realizator al unor importante emisiuni de gen. Pe parcursul carierei strălucitoare a realizat dublarea a peste 5000 de filme între 1985-1996. Concepe o serie de importante filme cine-documente și ia interviuri  unor mari cineaști și ambasadori. Comentează, în direct, premiile „César”, decernările de la Cannes, Palme d’Or, Oscarurile, BAFTA, EMMY. Filmează festivalurile de la Karlovy-Vary, Reims, Stockholm  Montreux, comentează pentru radio, TV și presa scrisă de la Cannes, Berlin, Namur, Tokio, San Sebastian, Chișinău, Montreal, Londra, Roma, Veneția etc. De peste 16 ani concepe și moderează emisiunea radio săptămânală  „Vocea filmelor” în prezent și pe YouTube, iar din 2012 este Directorul Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film de la București, cu o ediție la Cluj și două la Iași, o replică a celui de la Londra.

ADVERTISING

Corul „Symbol” – Jean Lupu a fost înfiinţat la data de 18 septembrie 1990 de către profesorul Jean Lupu cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist, aducând o notă de unicitate în peisajul muzicii corale româneşti. Corul „Symbol” a cântat pe scenele Sălii Palatului, Radiodifuziunii Române, Ateneului Român, a Operei Naţionale, Universităţii Naţionale de Muzică, Palatului Parlamentului, Palatului Cotroceni, Uniunii Compozitorilor, diferitelor universităţi, precum şi în numeroase catedrale şi biserici din capitală şi din ţară. Se cuvine a evidenţia faptul că Filarmonica „George Enescu” include în fiecare stagiune a sa cel puţin un concert al corului „Symbol”, in prezent numărând peste 60 spectacole pe această prestigioasă scenă. A obţinut numeroase trofee şi a participat la festivaluri europene şi naţionale.

Prof. Dr. Silvia Voinea este o excepțională personalitate artistică a acestei rare și prețioase categorii vocale – soprana de coloratură. A început studiile muzicale la vârsta copilăriei, participând cu numeroase intervenții solistice în Corul de Copii al Radiodifuziunii Române și în Corul de Copii al Operei Române din București. Admisă la secția de canto a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București, este îndrumată de personalități artistice și pedagogice de mare prestigiu, printre care o amintim pe Magda Ianculescu – canto. Prof. Dr. Silvia Voinea a fost prim solistă a Operei Române din București timp de peste trei decenii (1968 – 1999). Cariera internațională i-a prilejuit satisfacția unor mari succesee cu repetate apariții în teatre de tradiție renumite: Opera Comică și Opera de Stat din Berlin (15 ani), Semper Oper din Dresda (5 ani), Teatrul Regal din Liege (3 ani), Teatrul din Klagenfurt (2 ani). Din anul 1990 până în prezent, soprana Silvia Voinea este profesor al catedrei de canto de la Universitatea Națională de Muzică București. În anul 2002 a obținut titlul de Doctor în Muzică prezentând teza cu titlul „Incursiune în istoria artei cântului și a esteticii vocale. Canto – istorie, tehnică, expresie. Privire asupra metodelor de artă a cântului”.

Participarea la Evenimentele organizate de Casa Artelor Dinu Lipatti este posibilă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Persoanele care sunt vaccinate trebuie să prezinte  certificatul verde. De asemenea, este obligatorie purtarea măștii, iar la intrarea în Casa Lipatti va fi măsurată temperatura participanților.

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea la prețurile de pe site-ul iabilet.ro se aplică taxe pentru procesare online.

Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora au acces gratuit, doar cu rezervare la numărul de telefon 031 425 25 63.

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa, spotmedia.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Societatea de Transport București.