Ambientul și amenajările interioare sunt în strânsă legătură. Atunci când intri în propria locuință ești întâmpinat de un miros specific, miros care te face instant să te simți „acasă” și contribuie la îmbunătățirea stării tale de spirit. Desigur, acest lucru este valabil pentru fiecare casă în parte, sentimentul și aroma fiind diferite de la persoană la persoană.
Cu toate acestea, se întâmplă frecvent ca parfumurile destinate casei să nu persiste sau să nu lase aroma așteptată ori, din contră, să fie atât de puternice încât să ofere senzația de sufocare. Există câteva metode eficiente care te vor ajuta să păstrezi un echilibru atunci când vine vorba despre aerul din casa ta.
Folosește produse de aromaterapie
Este binecunoscut faptul că sesiunile de aromaterapie te ajută să te relaxezi și să te încarci rapid cu energie pozitivă. Ele pot fi folosite și acasă în mod profesional, motiv pentru care îți recomandăm să îți răsfeți simțurile cu bețișoare și conuri parfumate pentru aromaterapie. Fiind ideale pentru fiecare încăpere, mirosul acestora poate fi diferit în funcție de întrebuințarea camerei.
De exemplu, bețișoarele profesionale parfumate cu vanilie pot fi ideale pentru o bucătărie în care se gătesc frecvent dulciuri, iar cele cu aromă de citrice pot fi potrivite pentru baie sau living. Avantajul lor este că sunt discrete și împrăștie un parfum constant, delicat.
Încearcă odorizarea cu ajutorul conurilor backflow
Multe persoane preferă să parfumeze camerele doar în anumite perioade ale zilei, în funcție de activitatea pe care trebuie să o desfășoare. Dacă faci parte dintre acestea, îți recomandăm conurile backflow, care vor împrăștia aroma preferată timp de câteva ore. Poți alege mirosuri precum moscul, salvia, Palo Santo, lavandă sau chiar trandafir.
Avantajul acestora este că împrospătează atmosfera din încăpere în numai câteva secunde după ce au fost aprinse. Mai mult, acestea pot fi folosite cu ajutorul fântânilor de fum backflow, care vor oferi un aer sofisticat încăperii, în timp ce răspândesc aroma aleasă. De asemenea, rolul lor este și aromaterapeutic.
Profită de varietatea de uleiuri de aromaterapie
Fiind unele dintre cele mai cunoscute metode de parfumare a locuinței, uleiurile de aromaterapie aduc o serie de beneficii suplimentare, pe lângă aromatizarea aerului. Acestea pot fi folosite pentru îmbunătățirea calității somnului, purificarea casei și relaxare.
Informează-te cu privire la avantajele pe care le oferă fiecare aromă în parte și alege ce ți se potrivește cel mai bine. Le poți folosi cu ajutorul unui difuzor de aromaterapie care va oferi un miros constant și plăcut pe tot parcursul zilei.
Ceara, tămâia și rășinile sunt opțiuni de neratat
Dacă te gândești la produsele tradiționale, folosite în scopuri religioase, trebuie să știi că există și variante moderne. Atât ceara naturală cu ardere de peste 90 de ore, cât și tămâia naturală sau rășinile sunt acum aromate cu diverse esențe menite să reîmprospăteze aerul din locuința ta și să îi ofere o aromă plăcută.
Le poți găsi în combinație cu extracte de citrice, flori, arome lemnoase sau chiar cu uleiuri pentru aromaterapie. Acordă-le o șansă și vei observa cum contribuie la îmbunătățirea stării tale de spirit încă din primele momente.
Parfumarea locuinței este un pas esențial pentru crearea sentimentului de familiaritate încă de când treci pragul casei. Folosește metodele de mai sus pentru a obține mirosurile preferate în fiecare încăpere și asigură-te că aerisești camerele zilnic pentru a spori eficiența aromelor.