Ce vedem la Teatrul Ion Creangă în luna ianuarie

Se spune că la început de an este bine să analizezi cu atenție propria listă de obiceiuri, apoi să elimini ce nu e benefic și să adaugi activități noi! Indiferent de care parte a baricadei vă aflați, un obicei bun de păstrat sau adăugat este întâlnirea directă dintre actor și spectator, care se petrece în universul magic al sălilor de spectacol. 

Acestea fiind spuse, vă invităm să parcurgeți programul de activități al prietenilor noștri de la Teatrul Ion Creangă, care încep anul în forță cu multe spectacole și activități creative, numai bune de a petrece timp de calitate în familie! 

269290964_4906591966059887_2769870180205477024_n

Iar pentru a avea parte de o experiență cât mai plăcută, vă sugerăm să vă rezervați biletele în avans, folosind opțiunile de ticketing online de pe entertix.ro sau myticket.ro.

PROGRAM IANUARIE 2022

  • Punguța cu doi bani (3-6 ani)

6.01, ora 18:00, Sala Mică

23.01, ora 17:00 & 18:30, Sala Mică

Redescoperă poveștile lui Ion Creangă într-un spectacol interactiv, de un incredibil dinamism scenic. Adaptat de o echipă talentată, spectacolul ne introduce în universul unui alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș teribil de năstrușnic. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti. 

  • Glasul copilăriei (6+)

7.01 & 21.01, ora 18:00, Sala Mică

15.01, ora 17:00, Sala Mică

Privită prin ochii unui copil, o zi petrecută la școală poate părea mai complicată decât ne putem imagina. Cu toții ne confruntăm cu sentimente de frustrare și neputință, iar lipsa de încredere în sine poate eroda personalitatea. Însă de cele mai multe ori, situația nu e chiar așa cum o percepem inițial și cel mai bine este să fim mereu atenți la cei din jur și să conștientizăm că suntem diferiți, adică unici. 

ADVERTISING
  • Despre talent – Lectură și atelier de bricolaj (4+)

8.01, ora 10:00, Sala Mică

Îmbinând lectura, discuțiile relaxate și activitățile distractive de bricolaj, în cadrul acestui atelier se abordează de fiecare dată noi teme și subiecte menite să stârnească imaginația prin intermediul căreia fiecare copil își poate contura imagini vizuale ale personajelor sau peisajelor descrise. Astfel, pornind de la povestea „Puterea magică a iubirii – povestea ulciorului crăpat” de Szabo Eniko, atelierul se va concentra asupra înzestrărilor pe care le are fiecare dintre noi.

  • O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin (6+)

8.01, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Cu toții avem nevoie de magie și trebuie să știm cum să o folosim încă de mici. Prima lecție pe care o vom deprinde împreună? Să folosim lampa fermecată astfel încât geniul lămpii să ne îndeplinească nu una, nu trei, ci toate dorințele! Spectacolul scoate în evidență esența poveștii lui Aladin pe fundalul extraordinar al poveștilor spuse de Șeherezada de-a lungul celor o mie și una de nopți pe care le petrece în palatul soțului său, sultanul Șehreiar.

  • Fata babei și fata moșului (3-6 ani)

8.01, ora 17:00 & 18:30, Sala Mică

Amu, cică era odată o poveste veche, neaoșă și amuzantă, așa cum sunt toate poveștile lui Ion Creangă, cu o fată a moșului bună la suflet și senină, de-ți era mai mare dragul de ea, și o fată a babei leneșă și rea la inimă, de numai năzbâtii cocea. Ați recunoscut cu siguranță aventurile pe care urmează să le urmărim pe scenă. Dar să nu zăbovim, căci ne așteaptă un drum plin de peripeții și încercări – și un spectacol plin de umor, muzică și dans.  

ADVERTISING
  • Răvașul nărăvaș – Atelier de improvizație (5+)

9.01, ora 10:00, Sala Mică

Știți cum începe povestea noastră? Totul pornește de la o pălărie magică și o temă de oarecare, la care adăugăm, conform rețetei, ingredientele care ne asigură distracția! Amestecăm în pălărie nume, emoții, culori și oricare alte cuvinte ne vin în minte. Apoi povestitorul va extrage pe rând câte un răvaș nărăvaș, iar ceea ce stă scris pe el devine inevitabil parte din poveste. Finalul o să fie și el demn de atenție pentru că participanții vor avea parte de o amintire surpriză! 

  • Jack și vrejul de fasole (5+)

9.01, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

O poveste clasică într-un format muzical antrenant. O doză consistentă de energie și entuziasm. O aventură fermecată pentru întreaga familie. Spectacolul „Jack și vrejul de fasole” pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm.

  • Cei trei purceluși (3-6 ani)

9.01, ora 17:00 & 18:30, Sala Mică

Cei trei purceluși dezbat cât se poate de serios arhitectura viitoarelor căsuțe în care vor să-și petreacă iarna. Să fie de hârtie sau din ziare? Să fie din crenguțe? Sau să fie din cărămidă? Doar că în locul unde prietenii noștri locuiesc dă târcoale un lup cam zgomotos. Dar... e oare și prietenos?! Povestea își urmează firescul într-un spectacol dinamic, plin de cântece, cu o atmosferă veselă. Iar binele învinge întotdeauna răul.

ADVERTISING
  • CUTInE (0-3 ani)

12.01, ora 18:00, Sala Mică

CUTInE este un spectacol care ne dă posibilitatea tuturor, de la mici la mari și de la mari la mici, să transformăm un spațiu și un obiect în ceea ce ne îndeamnă creativitatea. Vom pune cutie lângă cutie și vom forma prin dans, mișcare și emoție noi construcții: un zid, un tunel, un pod, un labirint, un bloc, o casă – locuri metaforice și locuri fizice pe care le vom explora în joacă în această aventură.

  • Amintiri într-o valiză (2-5 ani)

13.01, ora 18:00, Sala Mică

Plimbate prin întreaga lume – și aduse cu grijă acasă – amintirile din valiza noastră sunt îmbrăcate în straturi de sens. Un prilej de bucurie pentru cei mici, care urmăresc cu entuziasm cum obiecte aparent obișnuite se transformă într-o invitație la joacă și o ocazie pentru cei mari de a privi cu alți ochi bagajul experiențelor care ne însoțesc. 

  • Prostia omenească (4+)

14.01 & 27.01, ora 18:00, Sala Mică

Bazat pe un discurs teatral de tip non-verbal, spectacolul îmbină mijloace de expresie diverse: pantomimă, clovnerie, muzică live și dans, transpunând farmecul și oralitatea operei lui Creangă într-o montare dinamică și muzicală. Și-am încălecat pe-o șa, și v-am invitat să vizionați povestea noastră așa.

  • Apolodor pinguinul călător – Atelier creativ (4+)

15.01, ora 10:00, Sala Mică

Pinguinii sunt printre cele mai îndrăgite și amuzante animăluțe! Figurile lor fac parte din viața celor mici fie sub formă de jucării de pluș pufoase, fie ca personaje importate din povești sau desene animate. Dar ce-ar fi dacă ne-am crea fiecare propria figurină după asemănarea celebrul Apolodor pinguinul  călător? În cadrul atelierului puteți deprinde o tehnică cât se poate de simplă prin care veți crea cele mai simpatice figurine care pot fi utilizate ca elemente de decor sau chiar pe post de suport de carte.

  • O poveste a porcului (5+)

15.01, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Pentru a alunga singurătatea din viața lor, doi bătrâni aleg să ofere o șansă oricărei ființe le apare prima în cale și astfel se pricopsesc cu un porc drept fiu. Însă acesta nu este o ființă obișnuită, ci una înzestrată cu puteri magice! Cum anume vor fi răsplătiți părinții pentru fapta lor și ce alte peripeții îi mai așteaptă, aflăm împreună urmărind povestea de pe scenă.

  • Hainele cele noi ale împăratului (3-6 ani)

16.01, ora 10:00 & 11:30, Sala Mică

Luminăția Sa, măritul Împărat prea bine îmbrăcat și foarte lăudat are tot timpul nevoie de aplauze și complimente. Lui nu-i pasă de regat; toată ziua visează țesături fine și broderii de calitate, de fiecare dată unele mai noi și mai grozave. Dar când supușii săi ajung la capătul puterilor și al răbdării, împăratului i se pregătește o surpriză.

  • Magia ghicitorilor (3-6 ani)

16.01, ora 17:00, Sala Mică

Două universuri diferite – lumea ghicitorilor și lumea trucurilor magice – se intersectează într-un punct: acela al distracției. Rezultatul este un spectacol interactiv și educativ, în care giumbușlucurile alternează cu întrebări care ne hrănesc curiozitatea, ne antrenează logica și ne dezvoltă capacitatea de înțelegere. Pentru că dacă noi, cei din public, nu știm răspunsurile, cei doi maeștri amfitrioni de pe scenă, magicianul și ghicitorul, ne vor provoca să le descoperim împreună!

  • ÎmpreLună (0-3 ani)

19.01, ora 18:00, Sala Mică

„ÎmpreLună” este povestea unei călătorii din centrul Pământului până în înaltul cerului, în care întâmplările mai mult se simt decât se trăiesc, în care Luna e moale ca un burete și planetele așteaptă răbdătoare să fie descoperite. Un spectacol despre țesătura din care este croită imaginația, și care invită micuții spectatori să exploreze universul teatral din brațele părinților, de pe confortul pernuțelor colorate sau chiar de-a bușilea, din mijlocul sălii de spectacol.

  • Pinguinii melomani (3-6 ani)

20.01, ora 18:00, Sala Mică

Au fugit de la circ, au decis să călătorească la Polul Sud și se gândesc să-și înființeze propria orchestră. Recunoașteți descrierea? Pingunel și Pingunica, cei doi mici pinguini melomani – înarmați cu un munte de curaj și vise pe măsură – ne-au pregătit o nouă lecție despre muzică, despre dedicare și despre încredere în propriile forțe. Și mai ales despre prietenie, pentru că în Clubul Pinguinilor Melomani suntem cu toții o mare familie. 

  • Tehnici creative de print manual – Atelier Waldorf (6+)

22.01, ora 10:00, Sala Mică

Fiecare urmă sau amprentă pe care o lăsăm spune o poveste sau exprimă un sentiment. În cadrul acestui atelier copiii vor învăța tehnici de print manual prin care vor imprima diferite forme pe foaia de desen: fie unele imaginate și creative, fie reprezentative pentru ei sau chiar fidele unor elemente din natură. Toate acestea însumate vor scrie povestea propriilor emoții. Atelierul se adresează deopotrivă părinților și copiilor.

  • De-a Micul Prinț (4-6 ani)

22.01, ora 17:00, Sala Mică

În dorința de a aduce filosofia Micului Prinț aproape de copiii între 4 și 6 ani, care abia încep să se plimbe din planetă în planetă, echipa Teatrului Ion Creangă pleacă într-o foarte serioasă călătorie de explorare a celebrului text. Alături de micuții spectatori, vom cerceta și ne vom juca, vom pune întrebări și vom crea labirinturi, pentru ca, la final, să putem deosebi un elefant din burta unui șarpe de o pălărie.

  • Pernuța somnoroasă (0-3 ani)

23.01, ora 10:00, Sala Mică

Când lumina se stinge... povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească în patul său, ca printr-o magie.

  • Călătorii prin galaxii (4+)

26.01, ora 18:00, Sala Mică

Se știe despre Soare că este steaua în jurul căreia se învârte planeta noastră, iar despre Lună că este un corp astronomic care se învârte în jurul Pământului. Dar ce știu Soarele și Luna despre celelalte planete? Poți să afli pornind alături de noi într-o aventură prin Univers!