Încă din vreme de pandemie, românii au luat cu asalt librăriile online, în căutare de cărți noi, din domenii variate, care să îi ajute să treacă peste perioada de lockdown. Acum, la finalul pandemiei, se observă o creștere tot mai mare a comenzilor online de cărți, printre cele mai cumpărate numărându-se romanele de dragoste, belestrică și romanele thriller sau polițiste.
Cărțile, ca orice altă acțiune de-a noastră, oferă informații cu privire la personalitate, iar tipul de cărți pe care îl citim nu face excepție. Astfel, dacă ești fan al romanelor de tip thriller psihologic, să știi că alegerea pe care ai făcut-o evidențiază și mai mult trăsăturile tale de caracter, în special dorința a sta în suspans.
Ce înseamnă thriller?
Thriller provine de la verbul englezesc “to thrill”, care semnifică a da fiori, a ține în suspans. Este un gen literar extrem de prezent în zilele noastre, sunt scrise o mulțime de cărți în acest sens, dar apare și în multiple filme de lung și scurt-metraj, precum și în cadrul producțiilor de televiziune. Practic, cititorul sau persoana care vizionează un film de acest gen se va bucura de un melanj de emoții, ce trec de la suspans, la tensiune, apoi la surprize.
Ca subgenuri sunt prezente thrillerele psihologice, cele cu crime-polițiste, thrillerele erotice, cele de mister și chiar thrillerele de spionaj. În cazul ecranizărilor, privitorul este părtaș la scene de ritm alert, care implică multă acțiune, considerate generatoare de adrenalină.
Cum sunt thrillerele?
În general, thrillerele tind să fie psihologice, amenințătoare, misterioase și uneori implica infracțiuni: spionaj, terorism și conspirație. Astfel, publicul este ținut în suspans în timp ce intriga se construiește, prin momente dramatice. Cel mai adesea, un thriller este văzut ca un complot, peste care protagonistul trebuie să treacă.
Citești cărți thriller? Iată ce spune asta despre tine!
În general, persoanele care citesc astfel de cărți au o personalitate complexă și consideră că întreaga viață este un mister, în fiecare acțiune fiind un motiv. De regulă, aceste persoane sunt analitice, tăcute, focusate pe orice detaliu care le-ar putea ajuta să rezolve mistere sau probleme cotidiene.
Psihologii sunt de părere că persoanele care apreciază acest gen literar sunt mult mai deschise spre a învăța lucruri noi, sunt deschise situațiilor din care pot trage morale și caută să se autoperfecționeze.
Practic, pentru aceste persoane, lectura nu este o simplă pasiune, ci încearcă să creioneze psihologia fiecărui personaj în parte.
Dacă ești iubitor de cărți thriller, Seria Crima Perfecta. Set 2 volume nu trebuie să lipsească din colecția ta. Seria include cărțile Instrucțiuni pentru fete cuminți. Seria Crima perfecta Vol. 1 și Fata cuminte, răzbunare cruntă. Seria Crima Perfecta Vol. 2, în care se povestește despre locuitorii din orașul Little Kilton, care vorbesc despre o crimă pasională petrecută între Andie Bell și Sal Singh. Din gelozie, Sal Singh își ucide prietena, apoi cuprins de remușcări își ia viața.
Prietena din copilărie a lui Sal, Pip, este de părere că nu așa au stat lucrurile și se transformă într-un adevărat detectiv aflat în căutarea adevărului. Prin perseverența ei, dublată de o atenție deosebită pentru detalii, Pip descoperă o mulțime de secrete întunecate, care îi demonstrează că nu Sal o ucis-o pe Andie.
Dacă povestea te-a captivat, romanul thriller psihologic este prezent în oferta Librex, la preț special.