Treasure Games in Banat a continuat, marți, cu noi probe pentru cei opt concurenți care iau parte la primul reality show în social media din România.
Ziua a început pe urmele gustului bun din Banat, care a adus Margina pe harta gastronomică a României. Cu ajutorul platformei Via Profi, poate fi ușor găsit locul care a făcut celebru micul dejun de la Margina, iar participanții în competiție s-au folosit de datele de contact și harta de acolo pentru a ajunge în locul unde au început să scrie povestea zilei.
În spatele bucatelor savuroase stă Emilia Popa, care a combinat în bucătărie influențele ei slovace, cu cele bănățene și folosește ingrediente și produse din propria gospodărie.
Experiența pe care ea o oferă este unică și deloc întâmplător a ajuns să fie lăudată de toți cei care ajung să o descopere pe Via Profi. Pentru participanții în Treasure Games in Banat provocarea a fost cu atât mai complicată, cu cât toți cei care aud de numele ei sunt obișnuiți doar cu ce-i mai bun.
Concurenții au avut de realizat, în două ore, un meniu complet pentru masa la care au fost invitați importanți din comunitate. Între altele, au gătit cu ingrediente proaspete din grădină, au făcut pâine proaspătă și au avut de reprodus rețeta locală de brânză închegată cu oțet.
Cum s-au descurcat, au arătat în stories și postări pe Instagram și Facebook, dar și mai bine se va putea vedea în seria video Treasure Games care are premiera pe YouTube în această toamnă.
Următoarele provocări au legat explorarea naturii cu o călătorie în istoria Banatului. Monument istoric, Biserica „Cuvioasa Paraschiva” din Poieni a fost construită în 1759, din lemn, pictată în 1812 de Petre Nicolici. Pictura a fost lucrată pe pânză, în ulei și apoi lipită pe pereți și boltă.
De la biserică, următoarea oprire a fost pe urmele unei legende, iar concurenții au avut de traversat râul Bega Mică pentru a ajunge pe malul unde se ascunde cripta lui Bogdanovich Ferencz.
În secolul al XIX-lea, domeniul Poieni Strâmbu, aflat în inima Munţilor Poiana Ruscă, din judeţul Timiş, aparţinea unei contese, Leopoldina Stojánovits. Aceasta venea în fiecare vară la Poieni şi locuitorii o numeau „Măreasa", de la de la „Măria Sa".
Leopoldina a avut un fiu, Bogdanovich Ferencz, care la 18 ani moare în timpul unui duel. Există, în același timp, varianta că, din cauza durerii că a pierdut-o pe aleasa inimii sale, s-a împuşcat. Mama lui i-a făcut o criptă maiestuoasă, săpată în stâncă şi formată din două încăperi. Sicriul din cristal a fost pus la vedere în prima încăpere şi în pământul de la intrarea în criptă a fost îngropat Lord, câinele Măresei.
La doar un an de zile de la înmormântare, sicriul a fost jefuit, iar cadavrul scos şi aruncat în râul Bega. În cele din urmă, trupul a fost recuperat. De supărare, Măreasa a pus corpul lui Bogdanovich înapoi în sicriu, l-a mutat în ultima încăpere, a zidit un perete şi a comandat o poartă din fier forjat, cu care a închis cripta. După aceste evenimente, contesa nu s-a mai întors niciodată la Poieni.
De aici, concurenții au încercat un leagăn în Crivina de Sus, care pare că te duce deasupra lumii, cu vedere către Sfinxul Banatului.
La poalele munţilor Poiana Ruscă se află peştera Româneşti, cea mai cunoscută din această grupare muntoasă. I se mai spune și „Peştera Mare” de la Fereşeşti sau „Peştera cu Apă".
Și-a dobândit renumele pentru acustica ei deosebită, unică în lume, care a transformat-o într-o inedită sală de concerte de muzică clasică, jazz, blues, rock sau muzică electronică. Primul concert găzduit de Peștera Românești a avut loc în anul 1984.
La Treasure Games in Banat, peştera Româneşti a devenit martora unor momente muzicale creativ făcute chiar de concurenți și transmise pe conturile lor de Facebook și Instagram, reunite sub #TreasureGames și #CronicariDigitali.
A doua zi de reality show în social media s-a încheiat cu o călătorie pe Transluncani, unul din cele mai spectaculoase drumuri din România. Inaugurat în iunie 2019, acesta are o lungime de aproape 6 kilometri, o mare parte din el fiind efectiv săpat în stâncă.
Treasure Games in Banat înseamnă 7 zile de provocări și explorări. Toate dezvăluie bogăția și specificul locurilor și oferă o incursiune inedită în istoria și cultura Banatului. Fiecare echipă acumulează puncte pe măsură ce rezolvă sarcinile, în funcție de modul în care îndeplinește cerințele și timpul în care reușește să facă acest lucru.
Echipa câștigătoare va primi trofeul Treasure Games, dar și un premiu în valoare de 2.000 de euro.
Toată aventura concurenților poate fi urmărită în timp real pe conturile lor de social media, iar rezultatul final al competiției va fi dezvăluit în seria video Treasure Games in Banat, care va fi lansată pe canalul de YouTube Treasure Games în această toamnă. Echipa de producție va surprinde momente inedite din culise și le va distribui pe conturile de social media Treasure Games și Cronicari Digitali. Mai bine de 168 de ore de filmare vor fi transformate ulterior în episoadele care vor spune pe YouTube povestea competiției.
A doua ediție a primului reality show în social media din România oferă imagini, informații și un ghid practic pentru oricine vrea să pornească în explorare mergând pe urmele creatorilor de conținut din concurs.
Show-ul creat de Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali, este susținut de Raiffeisen Bank. Partenerii acestei ediții sunt Orange și Profi. Treasure Games in Banat are susținerea SIXT, Iulius Town, Timișoreana, Panasonic și Boya, prin MGT.