7 cărți de autori români pe care merită să le citești

7 cărți de autori români pe care merită să le citești
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Lectura oferă numeroase beneficii în orice perioadă a vieții, de la dezvoltarea limbajului și a imaginației, la lărgirea perspectivei și la îmbunătățirea capacității de concentrare și de gândire. Iată șapte cărți scrise de autori români pe care să le citești cu plăcere și petrece-ți timpul liber într-un mod benefic pentru tine.

Recomandări de cărți scrise de autori români 

Industria de carte românească merită să se bucure de atenția ta, indiferent că vrei să descoperi titlurile clasice sau cele contemporane. Achiziționează cărți de autori români care tratează subiecte de interes pentru tine și pentru copilul tău sau încearcă volume care abordează zone neexperimentate de tine până acum. 

ADVERTISING
  1. Elevul Dima dintr-a șaptea - Mihail Drumeș

Cartea aceasta a fermecat multe generații de cititori și continuă să fie pe lista lecturilor de neratat. Mihail Drumeș scrie cu un farmec aparte povestea lui Dima și a celorlalți adolescenți. Romanul acoperă aspecte la fel de actuale: entuziasmul și naivitatea vârstei, drame interioare și legături de dragoste, conflicte cu profesorii și spiritul aventuros. 

Foto: Editura Arthur
  1. Toate pânzele sus - Radu Tudoran

Radu Tudoran dă viață unor personaje spectaculoase și reușește să transpună cu succes cititorii în lumea plină de aventuri a lui Anton Lupan. Acesta pleacă în căutarea prietenului său drag, Pierre Vaillant, la bordul Speranței. Împreună cu oamenii neînfricați pe care i-a adunat la bordul goeletei sale, Anton trece printr-o mulțime de aventuri și de pericole. 

ADVERTISING
  1. Olguța și un bunic de milioane - Alex Moldovan

Olguța este un personaj iubit de copii, dar nu numai. Puștoaica de 12 ani este neîndemânatică, impertinentă și reușește să intre mereu în bucluc. Face parte dintr-o familie dezbinată și nu prea are prieteni. Povestea ei se schimbă, însă, când este nevoită să își petreacă timpul cu bunicul ei și cu mătușa pe care nu o cunoștea.

  1. Rostogol merge acasă - Lavinia Braniște

Seria Rostogol a Laviniei Braniște începe cu ultimul transport din cariera doamnei Flavia, o barză inimoasă. Porcușorul Rostogol, ultimul dintre cei unsprezece frați aduși de ea familiei, este cel mai greu. Barza este nevoită să meargă pe jos și un vulpoi și trei corbi sunt pe urmele lor. Descoperă toate aventurile prin care trece porcușorul. 

ADVERTISING
  1. Se mută circul înapoi - Marin Sorescu
se-muta-circul-inapoi-cover_huge
Foto: Editura Arhur

Într-o colecție impresionantă de poezii, adunate din cele patru volume de versuri dedicate de Marin Sorescu copiilor, se deschide lumea circului. Jocuri de cuvinte, jonglerii și acrobații cu sunete și versuri, formule magice ingenioase și personaje simpatice, toate sunt cuprinse în această carte plină de umor și de înțelesuri.

  1. Cartea cu Apolodor - Gellu Naum

Apolodor este, cu siguranță, cel mai îndrăgit pinguin călător. Povestea lui este spusă în versuri și reușește să impresioneze prin dorul mistuitor pe care îl simte Apolodor. Acesta dorește să vadă ghețurile nesfârșite de la Polul Sud și visează să-și găsească liniștea în Labrador, unde sunt frații lui. 

  1. Cronicile Domnișoarei Poimâine I: Vremea Vrăjitoarei Niciodată - Adina Rosetti

Adina Rosetti spune, în acest prim volum, o poveste despre joaca nepermisă cu Timpul și despre treceri amețitoare prin trecut și viitor. Domnișoara Poimâine a devenit o adolescentă cu spirit rebel și cu o înfățișare aparte. Întâmplările prin care trece sunt pline de aventură și de personaje negative, dar și de dragoste. 

Descoperă universurile create de autori români și adaugă în biblioteca ta cele mai apreciate cărți clasice sau contemporane. Trăiește povești uimitoare, cu mistere de rezolvat, alături de personaje complexe, cu trăiri interioare deosebite.