Nicolae-Alexandru Soare a doborât recordul național la maraton, care data de 44 de ani

Nicolae-Alexandru Soare a doborât recordul național la maraton, care data de 44 de ani

Nicolae-Alexandru Soare a doborât la Valencia recordul național la maraton, care data de 44 de ani, după ce a trecut linia de finish în 2:11:12, potrivit înregistrării care a apărut pe contul său Strava.

Maratonul de la Valencia a avut loc duminică, 4 decembrie, și a fost câștigt de către un debutant, Kelvin Kiptum, după 2:01:53. El a stabilit al patrulea cel mai rapid timp din istorie, doar dublul campion olimpic Eliud Kpchoge (de două ori) și Kenenisa Bekele reușind un timp mai bun.

Recordul național la proba de maraton îi aparținea lui Andrei Bobeica, care a alergat 2:12:30, la Campionatele Europene de la Praga, în septembrie 1978.

ADVERTISING

Alex Corneschi a devenit campion național la ediția din acest an a Maratonului București, după 2h15min58s, reușind să-și păstreze titlul pe care-l cucerise și în ocombrie 2021, tot la București, când a trecut linia de finish după 2h16min49s.

Nicolae-Alexandru Soare oferă prin performanța sa speranțe reale de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Pentru a obține un loc de participare la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, el ar trebui să alerge o competiție de maraton într-un timp de maximum 2:09:40, potrivit regulilor impuse de către Federația Internațională de Atletism.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇