Cătălin Moroșanu, despre retragere, planuri de viitor si ce-ar fi făcut dacă nu ajungea să lupte în K1 - Interviu

Cătălin Moroșanu, despre retragere, planuri de viitor si ce-ar fi făcut dacă nu ajungea să lupte în K1 - Interviu

Cătălin Moroșanu ne-a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă din cauza pandemiei de coronavirus, retragerea din activitate, precum și planurile de viitor.

Într-un interviu acordat SpotMedia.ro, cel poreclit „Moartea din Carpați” dezvaluie că intenționa să susțină meciul de retragere in această toamnă, la Londra.

Cu 60 de meciuri și 48 de victorii în circuitul K1, Moroșanu a ajuns luptător din întâmplare și spune că, foarte probabil, ar fi devenit avocat sau jurist dacă nu descoperea K1-ul.

Dar iată interviul complet pe care ni l-a acordat Cătălin Moroșanu:

Salut, Cătălin. Cum ai trecut peste toată această perioada?

Salutare! Ca toată lumea. Am stat mai mult în casă și am așteptat să vedem cum evoluează situația la nivel mondial și mai ales la nivel național. Sincer, cele două luni mi s-au părut o eternitate. Mi-a fost greu fără sport, fără activitățile mele zilnice.

ADVERTISING

Am văzut această perioadă ca pe un concediu. Am stat mai mult timp cu familia, cu soția, cu fetița și faptul că m-am implicat în cazul lui Sergiu (tăticul călăreț - n.red.) m-a ajutat să rămân activ. M-am bucurat enorm că am putut să îl ajutăm să aibă o casă a lui.

Bănuiesc că și pierderile financiare au fost uriașe din cauza acestei pandemii

Nu cred că doar în cazul nostru, ci al sportului în general. Toate planurile pe care le aveam cu toții au fost date peste cap. Aveam deja două turnee planificate și a trebuit să le anulăm.

Îți dai seama că asta ne-a afectat mult, dar nu m-a descurajat. Voi munci pentru ca acest fenomen frumos să crească și mai mult. Sper ca autoritățile să înțeleagă faptul că sportul este un motor al vieții sănătoase.

Dacă vorbim de kickboxing, să știi că Dynamite Fighting Show este un brand puternic și revenirea va fi spectaculoasă, dar sunt alte situații în care această perioadă a băgat în faliment diverse cluburi sportive, organizații sau săli. Aici trebuie să existe un sprijin real pentru restart.

ADVERTISING

Când va avea loc următoarea gala Dynamite Fighting Show?

În momentul ăsta nu depinde de noi, ca organizație. Deja avem în plan trei evenimente pentru ce a mai rămas din 2020, dar momentan sportul de contact este lăsat pe ultimul plan din punct de vedere al relaxării restricțiilor.

Sper ca măcar pentru profesioniști să se înțeleagă că este meseria lor și au nevoie de antrenamente normale, așa cum e și în cazul altor sporturi. Dacă vom reveni în ritm normal de la 1 iulie, în august vom face deja primul eveniment, cel mai probabil în aer liber. Apoi, mai avem alte două turnee în toamnă.

Cătălin Moroșanu a inființat Dynamite Fighting Show in 2018.

Ce șanse sunt să te mai vedem în ring?

Aveam în plan ca în octombrie să lupt la Londra. Ar fi fost pentru ultima oară. Era vorba de un meci internațional pe care, cu siguranță, îl aștepta toată lumea. Era o revanșă, însă acum nu știu ce va fi, sunt multe restricții și nu știm exact condițiile impuse de autorități. Depinde cum evoluează situația. Încă sunt optimist. Dacă nu, voi vedea. Poate chiar să mai lupt o dată acasă. Însă nu știu.

ADVERTISING

Știu că ai ajuns luptător din întâmplare, ce cale crezi că ai fi urmat dacă nu descopereai K1-ul?

Probabil viața și-ar fi urmat destinul normal și aș fi devenit avocat sau jurist. M-am apucat de kickboxing în anul 2 de facultate la Drept. Între timp, am terminat facultatea, dar nu m-aș mai vedea profesând în domeniu.

Consider că cei 15 ani în această lume a kickboxingului și-au pus amprenta și cred că sunt mult mai util aici. Am deja o experiență și pot ajuta noua generație să crească.

Am citit recent despre o apariție a ta într-un film, ce ne poți spune despre acest proiect?

Este vorba de un film pentru copii, unde eu sunt un fost luptător din Afganistan, iar fiica mea este răpită. E un proiect nou realizat de aceiași băieți care au produs Lara. E o provocare pentru mine.

Sunt genul care încearcă lucruri noi și sunt convins că voi avea de învățat lucruri noi din acest proiect. Deja am luat primele lecții de dicție, dar și de actorie și aflu că, deși am 36 de ani, întotdeauna învăț câte ceva.

În incheiere, spune-mi cu ce victorie te mândrești cel mai mult și cu cine ți-ar fi plăcut să lupți?

Cred că victoria cu Paul Slowinski de la K-1 Final 16 Tokyo, care mi-a adus calificarea în marea finală de 8, îmi va rămâne mereu în suflet. Eram văzut ca un învins încă de dinainte. Adversarul venea după o serie de 2-3 ani fără înfrângere, mult mai masiv decât mine.

L-am trimis de două ori la podea și a fost declarat meciul serii. M-a emoționat enorm când fiul regretatului Andy Hug a venit la mine și mi-a dăruit șortul oficial al tatălui său. Astfel de lucruri sunt de neprețuit, vorba reclamei.

Cu cine mi-ar fi plăcut să lupt? Cu Badr Hari! Chiar am semnat în 2015 un acord pentru un meci direct în Dubai, dar am fost amânat, apoi Hari a avut acele probleme și totul a căzut. Sunt sigur că ar fi ieșit un meci spectaculos.

48 de victorii și 12 înfrângeri a înregistrat Cătălin Moroșanu in circuitul K1.

Daniel Sam, Freddy Kemayo și Stefan Leko sunt doar câțiva dintre sportivii de top învinși de Moroșanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇