Cât de mult costă să joci golf, sportul "deloc exclusivist" promovat de Klaus Iohannis

Cât de mult costă să joci golf, sportul "deloc exclusivist" promovat de Klaus Iohannis

Prezent sâmbătă la Pianu de Sus, Alba, președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe oameni să practice golf, pe care l-a descris ca fiind un sport „deloc exclusivist”.

Golful are imaginea unui sport exclusivist, practicat de bancheri, oameni de afaceri și, în general, persoane cu o situație financiară peste medie.

Opinia generală este că golful e un sport costisitor, inaccesibil multor categorii sociale. Contrar acestei opinii a fost însă discursul președintelui Iohannis, acesta afirmând că golful "nu este deloc exclusivit și oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură".

Este golful un sport exclusivist sau accesibil, așa cum sugerează Iohannis? Pentru a afla răspunsul, SpotMedia.ro a consultat ofertele de la mai multe cluburi de golf din țară.

Cât costă să joci golf

Dacă ești începător, mai întâi ai nevoie de lecții de la profesioniști. Pentru a te acomoda cu crosele și că să înveți tehnicile de lovire trebuie să plătești în jur de 200 de lei pentru fiecare oră de pregătire.

Apoi, dacă nu ești membrul unui club, va trebui să achiți o taxă pentru închirierea terenului. Aceasta variază între 200 și 600 de lei, în funcție de teren și de numărul de cupe. Prețul pentru un coș cu mingi (de obicei în jur de 60 de mingi) variază, de asemenea, între 10 și 50 de lei, iar închirierea unei truse de golf costă în general 100 lei. Dacă îți dorești să ai un însoțitor pe teren va trebui să plătești în jur de 100 de lei, prețul pentru un trolley variază între 30 și 50 de lei, iar în unele locuri va trebui să plătești și o taxă de vestiar. Așadar, o partidă de golf poate costa între 400 și 1.000 de lei.

Desigur, sunt multe cluburi care oferă pachete speciale pentru membri. Se plătește o taxă anuală, dar, în general, media lunară variază între 400 și 2.000 lei.

În cazul în care îți dorești să îți cumperi propriul set de crose, prețul pentru unele Wilson este de aproximativ 1.400-1.600 lei în magazinele din România. Totuși, sunt crose care costă și mii și zeci de mii de euro, dar am ales prețurile accesibile.

Ca o comparație, observăm că golful este mult mai scump de practicat decât tenisul, un alt sport considerat costisitor. La tenis, închirierea unui teren pentru o oră costă între 25 și 100 lei. De asemenea, o rachetă de tenis poate fi achiziționată cu prețuri între 200 și 800 lei, cu mențiunea că există unele și mult mai scumpe.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇