Pe Declic a fost lansată o campanie pentru stoparea finanțării cu bani publici a CSA Steaua.
Până în acest moment, peste 3.500 de oameni au semnat pentru ca Steaua să nu mai primească finanțare din bani publici.
"Stop finanțării cu bani publici a echipelor de fotbal, a întreținerii stadionului. Statul nu poate și nu trebuie sa cheltuie milioane de euro anual cu o echipă de fotbal departamentală - echipa CSA Steaua. Deoarece banii publici sunt pentru spitale, școli, drumuri, nu pentru o echipă de fotbal amatoare. Mai bine dotăm spitale cu acei bani, sau dotăm armata", se arată în descrierea petiției.
Potrivit datelor oficiale, Ministerul Apărării Naționale a direcționat către Steaua 47 de milioane de lei în 2020, adică aproximativ 1 milion de euro.
Suma este uriașă, în condițiile în care echipa s-a aflat în prima parte a anului în Liga 4, unde echipele au buget de 30-50 de mii de euro. Din vara anului trecut, Steaua a evoluat în Liga 3, unde echipele aveau un buget de cel mult 100 de mii de euro.
De altfel, au fost echipe care au promovat în Liga 1 cu un buget de două ori mai mic. Un exemplu elocvent este Academica Clinceni.
Pentru Steaua a fost reconstruit inclusiv stadionul din Ghencea. Statul a investit aproape 100 de milioane de euro în această arenă, dar Ministerul Apărării Naționale a anunțat că nu va primi FCSB să joace aici, pe fondul existent între cele două entități.
La nivelul întregului club, CSA Steaua primește 22 de milioane de euro anual din bani publici pentru toate secțiile sportive.