Vești bune: Românii au donat, turismul reînvie și virusul slăbește

Vești bune: Românii au donat, turismul reînvie și virusul slăbește
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Cea mai bună veste de astăzi vine de la specialiști care ne demonstrează că virusul ar putea deveni din ce în ce mai slab și chiar să dispară.

În plus, cercetările pentru un nou vaccin sunt din ce în ce mai avansate, așadar, speranțele de revenire la normalitate sunt tot mai mari și ele.

Între timp, aflăm că nu numai companiile, ci și românii de rând au donat în ultimele luni de criză mai mult ca oricând, atât pentru medici și spitale, cât și pentru cei afectați de impactul noului coronavirus.

Una din două persoane a donat bani în timpul pandemiei

Pentru a înțelege comportamentul românilor cu privire la donații, Banca Comercială Română a inițiat un sondaj pentru platforma de fundraising Bursa Binelui, creată în parteneriat cu Euplătesc.ro, se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Conform studiului, aproape jumătate dintre respondenți (49%) au donat bani pentru cauze caritabile în timpul pandemiei de COVID-19.

În medie, un român participant la sondaj a donat de 3 ori în timpul pandemiei, iar suma medie donată de respondenți în timpul pandemiei a fost de 258 de lei. Cei mai mulți (48%) au donat sume mai mici de 100 de lei, 18% au donat între 101 și 200 de lei, iar 20% au donat sume cuprinse între 201 și 500 de lei și doar 10% dintre respondenți au donat mai mult de 500 de lei din bugetul lor.

Cei mai mulți (43%) au făcut donații prin SMS, 26% au apelat la Internet și la serviciile bancare prin mobil, iar 23% au donat online, direct pe site-ul organizației.

ADVERTISING

Când vine vorba despre cauzele pentru care au donat bani, aproape jumătate (46%) dintre respondenți au declarat că au ajutat spitalele și centrele medicale, iar 36% au donat către cauzele care luptă împotriva coronavirus.

Qatar Airways reintroduce cursele din București spre Doha

”Qatar Airways a anunțat că reintroduce cursele din București spre Doha (și de acolo în multe locuri din lume) începând din 15 iulie, mult mai devreme decât data programată inițial (care era prin octombrie)”, scrie expertul in turism Răzvan Pascu, pe pagina sa de Facebook.

Vara aceasta rezervăm șezlongul online

Vești bune și pentru vacanța de vară pe litoral: O companie din Constanța a dezvoltat o aplicație care permite rezervarea șezlongului pe baza numelui și numărului de telefon.

ADVERTISING

De asemenea, prin încărcarea meniului barului, aplicația oferă clienților posibilitatea de a comanda online sau apelând ospătarul direct din aplicație

Ea poartă numele Smart Beach și permite verificarea poziției turistului, informând prin push notifications administratorul plajei pentru a detecta când turistul părăsește plaja. În funcție de răspunsul primit, șezlongul devine disponibil pentru o nouă închiriere sau rămâne ocupat în sistem

Rămâne de văzut câte plaje vor integra aceasta nouă aplicație.

Singapore începe testarea unui vaccin anti-COVID

Oamenii de știinţă din Singapore vor începe în august testele pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19. Vaccinul este dezvoltat de compania americană Arcturus Therapeutics.

Cercetătorii trec la următorul pas după ce au obţinut într-o primă fază rezultate promiţătoare în cadrul unor experimente realizate pe şoareci, informează Reuters.

Peste 100 de vaccinuri sunt dezvoltate în prezent pe plan global împotriva maladiei COVID-19. Câteva au intrat deja în etapa testelor clinice pe pacienți umani, precum cele create de AstraZeneca şi Pfizer.

Experți: Coronavirusul ar putea fi mai inofensiv dacă a suferit o mutaţie

Experţii consideră că un nou val de infectări cu virusul SARS-CoV-2, după ce acesta a suferit o mutaţie, nu trebuie să fie neapărat mai agresiv. Dimpotrivă. Mutaţiile ar putea slăbi considerabil evoluţia pandemiei.

Şi renumitul virolog Christian Drosten de la clinica berlineză Charité evidenţiază aspectul pozitiv al actualei evoluţii. Astfel, explică el, bazându-se pe rezultatele unor studii recente, coronavirusul “se poate replica mai lesne în nas şi poate fi transmis ca atare mai uşor”.

Prin mutaţia din cavitatea nazală, virusul se poate replica mai uşor, ceea ce face ca “în timp, epidemiile să fie mai puţin severe”, conchide Drosten pentru postul german de drept public NDR.

Virusul poate în continuare ataca mucoasa plămânilor, dar atunci, pacientul se va simţi cu mult mai bolnav decât dacă are doar guturai şi, în consecinţă, va rămâne acasă, evitând răspândirea SARS-CoV-2. Astfel, virusul nu se va mai răspândi cu rapiditate, mai aflăm de la virologul german.

Prin mutaţii, un virus poate ajunge chiar atât de slăbit, încât să dispară complet, aşa cum s-a întâmplat în 2003 după prima apariţie a agentului SARS-CoV.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇