Încă de la invenția sa frigiderului s-a dovedit a fi un articol absolut necesar în bucătărie. Principalul avantaj este că permite stocarea atât a mâncării gătite, cât și a produselor cumpărate din magazin astfel că te scutește de a merge la cumpărături și de a găti în fiecare zi. Indiferent dacă ai un frigider mare sau unul de dimensiuni reduse ar fi bine să știi să te folosești de capacitățile lui depline.
Cum ar trebui aranjate alimentele în frigider pentru o mai bună păstrare a lor
În funcție de tipul de mâncare gătit sau achiziționat este important să știi să îl depozitezi în frigider în condiții optime. De exemplu, produsele din frigider nu ar trebui niciodată să stea lipite de spatele frigiderului pentru că acest lucru duce la întreruperea procesului de răcire și poate duce în timp la eventuale defecțiuni ale aparatului. Ideal ar fi să te folosește frigider pentru a stoca alimentele astfel încât să fie în siguranță a fi consumate pentru un timp mai lung dar și să previi risipă alimentară.
- Mâncarea gătită.
Ceea ce gătești ar trebui depozitate în frigider în oale sau caserole cu capac. Acestea nu trebuie să stea în partea cea mai răcoroasă din frigider prin urmare pot fi depozitate pe rafturile din mijloc. Ai grijă să nu atingă parte din spate sau laterală a frigiderului deoarece pot îngheța. Cel mai bine ar fi să verifici specificațiile frigiderului tău înainte de a-l achiziționar de la magazine online precum Altex.ro.
- Fructe și legume
Fructele și legumele ar trebui să fie împachetate corespunzător, preferabil nu în pungi de plastic, înainte de a fi depozitate în frigider. Cel mai bun loc pentru acestea este sertarul cel mai de jos, deoarece este cât mai departe de spațiul răcoros al frigiderului. În cazul în care este vorba de fructe care se pot altera repede la condiții de temperaturi scăzute, cum ar fi bananele, ar fi bine să fie așezate în mijlocul cutiilor de depozitare și nu pe margine.
- Produsele crude și produsele din lapte
Dacă dorești să păstrez în frigider carne crudă în vederea gătirii ei în viitorul apropiat atunci ar trebui să le așezi în partea cea mai răcoroasă a frigiderului. Acestea de asemenea ar trebui să fie puse în caserole cu capac. Brânzeturile ar trebui să fie așezate într-un loc destul de răcoros, prin urmare dacă frigiderul tău răcește cel mai mult în partea de sus, atunci ar trebui depozitate pe al doilea raft.
- Alimente neperisabile sau puțin neperisabile
Alimentele care sunt mai puțin perisabile și rezistă unor fluctuații de temperatură ar trebui stocate în ușa frigiderului. Tot aici pot fi depozitate și alimentele care nu sunt perisabile sau care au nevoie de temperaturi mai calde. Printre acestea se numără condimentele, sucurile, chiar ouăle și untul.
Este esențial să păstrezi alimentele în siguranță atunci când le depozitezi, astfel încât să rămână sigure pentru a le consuma sau a le pregăti. Nu uita să te ocupi și de curățarea frecventă a frigiderului și de eliminarea în cel mai scurt timp a alimentelor stricate. În felul acesta vei preveni răspândirea la alimente sănătoase, cum este cazul fructelor, dar și vei avea grijă de frigiderul tău.