Start Major, ediția a treia: peste 2.900 de elevi au participat la programul educațional oferit de Asociația The Social Incubator și UniCredit Bank

Start Major, ediția a treia: peste 2.900 de elevi au participat la programul educațional oferit de Asociația The Social Incubator și UniCredit Bank

Peste 2.900 de elevi din București și șase județe ale țării au participat anul acesta la cursuri, ateliere și tabere de educație financiară, dezvoltarea carierei și antreprenoriat în cadrul celei de-a treia ediții a programului Start Major, derulat de Asociația The Social Incubator cu sprijinul UniCredit Bank.

Elevi din zeci de licee din învățământul profesional și tehnic au participat împreună cu profesorii lor la ateliere susținute de traineri specializați și au învățat cum să își gestioneze banii, să își găsească un loc de muncă și să își deschidă propria afacere.

Modulul de educație financiară din cadrul programului a fost absolvit de 2.906 elevi, cel de carieră și angajabilitate a reușit să atragă 1.182 de participanți, iar 225 de elevi din București și cele șase județe participante s-au întâlnit în cadrul celor 7 tabere de antreprenoriat organizate. 

Programul taberelor de antreprenoriat a inclus sesiuni de lucru pe tematici specifice de antreprenoriat (inclusiv aspecte legislative, strategia de produs, piața și clienții, concurența, marketing, financiar, Canvas model etc.), discuții cu antreprenori locali și vizite la firmele acestora, simulări de business și exerciții practice pentru elevi, precum și sesiuni de formare pentru susținerea unui business pitch.

ADVERTISING

De asemenea, 80 de tineri au mers mai departe și au înscris 51 de idei de afaceri la Pitch Day, eveniment derulat în luna decembrie, când elevii au avut ocazia să își susțină planurile de business și să le discute cu antreprenori de succes și profesioniști din cadrul UniCredit Bank, iar cele mai bune au obținut finanțare.

Din juriu au făcut parte Alina Tetcu, Rest of the World Coordinator, International Clients & CBBM Departament UniCredit Bank, Jenica Maria Ioniță, Product Manager, Products and Services, Investments Products and Bank Assurance, UniCredit Bank, Mitrucă Pușcașu, Branch Manager, Departament Retail, UniCredit Bank – sucursala Botoșani, precum și Radu Andarachi, Trainer Asociația The Social Incubator & Antreprenor. 

Castigatorii Pitch Day Start Major 2022

  • Locul I - 500 euro + mentorat

Echipa din jud. Constanta formată din Câmpeanu Gigel, Epure Ștefania, Palea Izabela, Vasile Cosmin, Vasile Ștefania Cristina, Finariu Andrei, pentru ideea de afacere: „Green Farm Energy - colectarea gunoiului de grajd pentru a produce și comercializa diferite tipuri de energie verde” 

ADVERTISING
  • Locul II -  400 euro + mentorat

Gorgan Rareș Șefan, jud. Brașov, pentru ideea de afacere: „Pro printing, firmă de printare și modelare 3d, case în miniatură

  • Locul III - 300 euro + mentorat

Amarandei Larisa Iulia, jud.Timiș, pentru ideea de afacere „Complex de case triunghiulare independente energetic

Mitrucă Pușcașu, Branch Manager, Departament Retail, UniCredit Bank – sucursala Botoșani : „A fost și este o experiență minunată, unde am întâlnit oameni extraordinari. Cu sigurantă în viață ne vom mai întâlni și cu siguranță ne vom bucura de fiecare dată”.

Alina Tetcu, coordonator voluntari UniCredit Bank: „Toate cele trei ediții de până acum au venit cu ceva nou: în 2019-2020 proiectul s-a defășurat doar în format fizic și doar în Bucuresti, în 2020-2021 transferul în online ne-a oferit posibilitatea de a ne extinde și către Cluj și Iasi, iar anul acesta am ajuns să acoperim și  Timișoara, Craiova, Brașov și Constanța în plus față de celelalte orașe deja menționate. Cu fiecare an care trece sunt tot mai impresionată de acești tineri. Livram aceste cursuri către elevi din licee tehnice și datorită spiritului lor antreprenorial mai dezvoltat, dar și pentru că provin din medii considerate vulnerabile. Evoluția pe care am observat-o de la un an la altul este incredibilă - majoritatea au acum carduri de debit, de exemplu, știu foarte bine să analizeze și să caute informații. Feedbackul lor este ceea ce ne motivează,  suntem mândri și bucuroși să putem să oferim această implicare comunităților în care trăim și vom continua să împărtășim către tineri din experienta noastră și în anii următori”.

ADVERTISING

Succesul înregistrat de edițiile anterioare ale programului a dus la extinderea acestuia în mai multe județe ale țării. La prima ediție au participat 300 de elevi din București, la cea de-a doua ediție s-au înscris 1.500 de elevi din București și județele Cluj și Iași, iar la ediția 2022 au participat peste 2.900 de elevi din Capitală și șase județe: Cluj, Iași, Timiș, Constanța, Dolj și Brașov. 

Numărul participanților la ediția de anul acesta reprezintă un nou record pentru programul Start Major și depășește așteptările Asociației The Social Incubator, care își propune pentru 2023 să extindă în continuare programul și să ofere cât mai mulor elevi din învățământul profesional și tehnic acces la educație financiară, cu sprijinul UniCredit Bank.

Despre Start Major

Start Major este un program educațional în trei pasi, prin care liceenii își cresc șansele de independență financiară și succes în carieră. Dezvoltat pentru elevii din învățământul profesional și tehnic, Start Major îi ajută pe tineri să afle cum pot obține mai ușor banii de care au nevoie, făcând ceea ce le place, dar și cum să-i cheltuiască în mod inteligent. Programul aflat la cea de-a treia ediție este implementat de Asociația The Social Incubator, cu sprijinul UniCredit, și include un curs de educație financiară, un atelier de angajabilitate și o tabără de antreprenoriat. 

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, ȋnfiinţată ȋn 2014 pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor din medii defavorizate din România, prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative. Organizația oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituționalizați: cursuri gratuite de pregătire profesională și stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin pentru găsirea unei locuințe subvenționate. De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale, care să faciliteze inserția profesională a persoanelor din medii defavorizate. În 8 ani de existență, impactul The Social Incubator constă în 42 de proiecte implementate în 28 de județe, 8.724 de tineri participanți la activitățile de dezvoltare personală și profesională organizate și 1.619 tineri sprijiniți prin sesiuni de consiliere în procesul de integrare socială și profesională, la nivel național. https://asociatiasocialincubator.org/

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank, parte a Grupului UniCredit, este una dintre principalele instituții financiare din România, care oferă servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte foarte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea.

Grupul răspunde unei game variate de nevoi ale clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇