Peste 10000 de ședințe gratuite de terapie au fost oferite de Asociația Kinetobebe în cadrul programului #BurseDeTerapie

Peste 10000 de ședințe gratuite de terapie au fost oferite de Asociația Kinetobebe în cadrul programului #BurseDeTerapie
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Peste 4000 de bebeluși, copii și adolescenți au beneficiat de peste 10000 de burse de terapie oferite de Asociația Kinetobebe, în valoare totală de peste 2 milioane de RON.

Bursele de terapie au putut acoperi valoarea a 1667 evaluări gratuite, 17.630 ședințe gratuite de kinetoterapie și 1200 ședințe de salinoterapie, toate acestea reprezentând singura șansă a multor copii de a face primii pași în viață. 

Programul #BurseDeTerapie a fost demarat în 2018 de către Asociația Kinetobebe și susține anual în terapie gratuită peste 4000 de copii diagnosticați cu boli grave - bebeluși cu deficiențe neuro-motorii, nou-născuți diagnosticați cu sindrom genetic, copii cu afecțiuni ortopedice și neurologice, copii cu tulburări din spectrul autist sau alte afecțiuni cognitive și de dezvoltare senzorială, copii născuți prematur.

Programul a continuat neîntrerupt din 2018 până astăzi și nu a fost oprit nici în perioada pandemiei generate de COVID-19. 

ADVERTISING

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții copiilor care au diverse dizabilități neuromotorii, cât și a familiilor acestora. Terapiile de lungă durată de care au nevoie acești copii sunt foarte dificil de susținut financiar de către familii, fapt pentru care oferim aceste burse pentru recuperare de lungă durată care îi ajută să ducă la bun sfârșit tratamentele vitale pentru ei.

Dezvoltăm și susținem financiar programe complexe și integrate de recuperare pediatrică, îngrijire specializată, terapii specifice, susținere și consiliere în vederea integrării sociale individualizate.”, a declarat Ana Raluca Chișu, fondatoarea Asociației Kinetobebe, o antreprenoare socială cu peste 15 ani de activitate în domeniul recuperării pediatrice integrate. 

Programul #BurseDeTerapie este un proiect unic, susținut financiar grație proiectelor de fundraising desfășurate în acest scop și răspunde unei nevoi reale a copiilor care au nevoie de terapii de recuperare de lungă durată și care nu pot accesa programe de recuperare conform nevoilor lor în sistemul medical de stat pentru că acesta nu este dimensionat pentru a răspunde tuturor nevoilor de terapie existente.

ADVERTISING

Bursele de terapie sunt susținute în mare parte și din activitatea economică desfășurată de Centrele de Recuperare KinetoBebe, fiind un ajutor real în menținerea continuității procesului de a oferi sprijinul de care familiile în caz de risc și excluziune socială au nevoie.

Programul asociației este unic grație conceptului one-stop-shop prin care, în interiorul aceluiași centru de recuperare, copiii beneficiază de programe de terapie complexă pentru a stimula toate ariile de dezvoltare: motorie, lingvistică sau cognitivă. Programele includ ședințe de kinetoterapie, ședințe de logopedie/ergoterapie.

În anul 2024, Asociația Kinetobebe s-a implicat în proiecte de sănătate și bunăstare a comunității (pilonul ”S” al componentei ESG):

  • campania #StaiDrept, programul de prevenire a atitudinilor posturale vicioase, de care au beneficiat 5.500 de elevi din școlile gimnaziale din București;
  • serile de povești terapeutice și dezvoltare personală, găzduite de salina „Flori de sare”, de care au benficiat peste 200 de copii și părinți;
  • acțiunile de conștientizare și susținere a pacienților cu boli rare din cadrul Purple Day 26 martie – Ziua Mondială de Luptă împotriva Epilepsiei – în cele 26 de filiale ale Bibliotecii Metropolitane, de care au beneficiat 310 copii.

    Asociația a continuat de asemenea implicarea în proiecte de educație și advocacy pentru comunitate (pilonul „G” al componentei ESG):
  • stagii de formare profesională pentru studenți UNEFS la centrele de recuperare KinetoBebe, de care au beneficiat 100 de studenți;
  • Hubul academic Step by Step, în cadrul căruia se prezintă lucrările științifice susținute de echipa de specialiști din centrele de recuperare;
  • Conștientizarea importanței integrării în viața socială și școlară a copiilor cu dizabilități, în cadrul caravanei Fundației ASSA, derulată în cinci orașe;
  • Participarea la târguri sociale și educaționale – BabyBoom, în care a fost lansată platforma primii2ani.ro, BebeFest, Kinodiseea, Mommy Hai, Maratonul Educației Alternative, Târgul de jucării 2ndLife;
ADVERTISING

Asociația a continuat și implicarea în proiecte de mediu pentru comunitate (pilonul „E” al componentei ESG), prin igienizarea plajelor turistice de la 2 Mai și Limanu.

Companiile care nu au donat deja cei 20% din impozitul pe profit pot susține continuitatea programului #BurseDeTerapie pentru copiii care necesită recuperare pe termen lung accesând formularul disponibil pe siteul asociației: https://www.asociatia-kinetobebe.ro/donatii-persoane-juridice

Asociația KinetoBebe poate fi susținută și prin redirecționarea a 3,5% din impozit. Este simplu, rapid și fără costuri, prin completarea Formularului 230 pentru Asociația KinetoBebe: https://formular230.ro/asociatia-kineto-bebe.
Împreună putem aduce un impact pozitiv în viața copiilor!

Despre Asociația KinetoBebe

Asociația KinetoBebe este o organizație non-profit din București care se concentrează pe oferirea de terapii de recuperare complexe pentru copii cu vârste cuprinse între 0 și 16 ani. Cu activitate desfășurată în trei centre de recuperare pediatrică, asociația pune la dispoziție terapii precum kinetoterapie, terapie Vojta, terapia prematurului, terapie respiratorie, osteopatie pediatrică, logopedie, psihoterapie și multe altele. Scopul principal este de a sprijini copiii cu nevoi speciale să aibă o copilărie cât mai apropiată de normalitate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇