Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)

Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)

Bună parte din Parcul Izvor – situat în centrul Capitalei, chiar în vecinătatea Palatului Parlamentului – s-a umplut de gunoaie. Și, din păcate, nimeni n-a intervenit să îl curățe. Așa că bucureștenii care au ieșit duminică în parc au fost nevoiți să se recreeze în mizerie.

Din imagini se poate vedea că gunoiul din mai multe coșuri instalate în parc a fost vărsat pe iarbă și răscolit. Nu s-a întâmplat într-un sigur loc, ci de-a lungul mai multor alei. Așa că întregul parc Izor a căpătat aspectul unui maidan invadat de gunoaie.

ADVERTISING

E greu de înțeles cum a fost posibil să se întâmple una ca asta. Un om al străzii sau vreun bucureștean rău intenționat ar fi putut răsturna câteva coșuri și ar fi putut împrăștia gunoiul. Dar ca să verse zeci de coșuri, oricine are nevoie de timp.

Mizerie in parcul izvor

Parcul nici nu este păzit

Or, noaptea, prin parc n-ar fi trebuit să circule nimeni. Polițiștii și jandarmii ar trebui să se asigure de asta. Iar ziua, în mod normal, parcul ar trebui păzit. Dar nu este.

De fapt, din informațiile SpotMedia.ro, parcul Izvor se află în grija Primăriei Capitalei, prin Administrația Lacuri , Parcuri și Agrement (ALPAB).

Mizerie in parcul izvor

Iar ALPAB a avut o vreme contract de pază pentru parcuri cu Compania Municipală de Pază. Dar, în toamna anului trecut, ALPAB a reziliat contractul, după cum a precizat pentru SpotMedia.ro directorul adjunct al companiei municipale, Alin Gherghina.

ADVERTISING

În paralel, ALPAB a lansat o licitație pentru a-și alege firmă de pază. Dar procedura este momentan în curs și, cel mai probabil, nu se va finaliza până la vară. Potrivit documentației din Sicap, evaluarea financiară a ofertelor e programată pentru luna mai. Și abia apoi vor urma atribuirea contractului, semnarea și reluarea serviciilor de pază.

Mizerie in parcul izvor

Între timp, în parcul Izvor au rămas doar niște gherete goale de paznic, mizerabile, deja vandalizate.

Mizerie in parcul izvor

Ce se va întâmpla până când o nouă firmă va prelua paza, în parcul Izvor? E greu de zis. Poate că măcar Poliția Locală s-ar putea ocupa de monitorizarea parcului, până vin viitorii paznici? SpotMedia.ro a cerut un punct de vedere de la reprezentanții instituției. Vom reveni cu detalii pe măsură ce aceștia ne vor comunica informațiile cerute.

ADVERTISING

Oricum ar fi, revoltător nu e atât faptul că cineva a împrăștiat gunoaie în parcul Izvor, cât nepăsarea administrației Capitalei și a celor care fac, propriu-zis, curat în parc și care nu s-au obosit să găsească o soluție ca să curețe.

Există în zonă containere mari în care este depozitat gunoi, în saci de plastic.

Mizerie in parcul izvor

Doar că duminică n-a considerat nimeni că parcul ar trebui igienizat. Asta, deși e zi de weekend și, cu toate că vremea este ușor ploioasă, bucureștenii au ieșit la plimbare în parc.

Vezi și E haos în administrația Capitalei: Companiile municipale sunt executate silit, angajații nu au taxele plătite, datoriile sunt uriașe. Nu se știe cine va asigura anul acesta servicii vitale pentru București


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇