Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021, difuzată live pe Facebook, pe 27 mai

Gala-Matei-Brancoveanu_2021

Gala Premiilor Matei Brâncoveanu, un eveniment susţinut de Fundaţia Alexandrion și aflat la cea de-a șasea ediție, va fi difuzată anul acesta online pe pagina de Facebook a Fundației Alexandrion, joi, 27 mai, începând cu ora 19:00.

În cadrul evenimentului, Fundația Alexandrion va premia cinci tineri remarcabili prin proiectele lor, cu impact puternic asupra comunităților din care fac parte.

Publicul va decide câștigătorul marelui premiu în valoare de 12.000 de euro şi clasamentul final, prin vot online pe https://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro/

Finaliștii Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021

Cei cinci finaliști ai Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 sunt:

ADVERTISING
  • Alexandra Tănăsescu – inițiatoarea platformei de jurnalism independent Cultura la dubă;
  • Ovidiu Andriș, coordonatorul unor proiecte remarcabile în domeniul muzical-educațional, precum Romanian Chamber Orchestra, Eufonia, Scena din cartier sau Pavilion Muzical;
  • Georgiana Ioniță, o tânără care face parte din echipa Fundației Agenția Împreună de mai bine de șase ani și lucrează cu peste 500 de tineri romi și neromi;
  • Ovidiu Tuduruță, fondator al proiectului Beesers, un produs tehnologic care duce asistența medicală la domiciliul celor care au nevoie
  • Andreea Borțun, regizor de film, manager cultural, co-fondator a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis.
ADVERTISING

Puteţi afla poveștile lor și îi puteţi vota pe website-ul https://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro/, până la ȋnchiderea sistemului de vot care va fi anunțată în cadrul Galei. Clasamentul final va fi prezentat imediat după.

Cei cinci finaliști sunt susținuți de profesioniști cunoscuți publicului, cu experiență bogată în domeniile lor de activitate, care au nominalizat candidații și au desemnat finaliștii Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021: Irina-Margareta Nistor, Alexandru Tomescu, Amalia Enache, Gelu Duminică și Cristina Stănciulescu. La etapa de preselecție a participat și Marinela Ardelean, Global Brand Ambassador Brâncoveanu Vinars. 

ADVERTISING

Toți cei cinci finaliști vor fi premiați ȋn cadrul galei

Fundația Alexandrion va acorda marele premiu în valoare de 12.000 de euro finalistului cu cel mai mare număr de voturi, iar celorlalţi finalişti câte un premiu în valoare de 1.500 de euro.

Premiile vor acoperi o parte din resursele necesare pentru achitarea unor cursuri de perfecţionare sau finanțarea unor proiecte din sfera de activitate pentru care vor fi premiaţi finaliştii.

Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 va fi prezentată de jurnalistul Marius Constantinescu, scouter al ediției din 2020, iar Dan Byron, fondatorul trupei Byron va interpreta live, în formulă acustică, o selecţie de piese îndrăgite de public. 

Mai multe informații despre Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2021 sunt disponibile pe https://matei-brancoveanu.fundatia-alexandrion.ro/.

Parteneri media: Rock FM, Magic FM, AGERPRES, Spotmedia, Cațavencii, life.ro, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Liternet, Observator Cultural, Bookblog, 4arte.

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a fost înființată că urmare a numeroaselor activități sociale desfășurate de companiile din cadrul Alexandrion Group. Sub umbrela Fundației Alexandrion se derulează proiecte de peste 20 de ani.

Fundația Alexandrion urmează evoluția Alexandrion Group. Fundația Alexandrion susține activ cultura din 2014, prin intermediul Premiilor Constantin Brâncoveanu și onorează excelența prin intermediul premiilor Constantin Brâncoveanu Diaspora și Constantin Brâncoveanu International Awards.

Prin premiile Matei Brâncoveanu, Fundația Alexandrion recunoaște potențialul de dezvoltare al tinerilor, pentru cercetare și realizări excepționale în domeniul lor de activitate.

De-a lungul timpului, Fundația și-a pus amprenta și în susținerea performanțelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion premiază performanța internațională a sportivilor români din 2016.

Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român la Olimpiade, din 2004 până în 2012, în încercarea de a încuraja tinerii sportivi să obțină cele mai bune rezultate.