În contextul evoluţiei riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, dar și a urgențelor medicale înregistrate la metrou în ultimele zile, Metrorex anuntă că s-a evaluat modul de acționare în prezent și vor urma câteva schimbări.
În cadrul întâlnirii s-a evaluat modul de acționare existent, astfel:
a) Se acționează zilnic, în schimburi, cu 24 de agenți de poliție, 12 echipe mixte poliție/ jandarmi, cu două echipe în ținută civilă, acordându-se aproximativ 50/60 de sancțiuni zilnice;
b) Având în vedere evoluția pandemiei Covid 19, s-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de jandarmi;
c) În cele 63 de stații de metrou acționează zilnic 320 de agenți de pază în trenurile de metrou și stații, fiind constituite inclusiv 10 patrule mobile.
Metrorex informează că, față de situațiile de urgență înregistrate, se fac demersuri la ISUB-IF pentru realizarea unor întâlniri care să clarifice procedurile de intervenție ale acestora.
De asemenea, este posibilă o colaborare cu Polițiile Locale din București, pentru ca acestea să asigure sprijin la gurile de acces de metrou, în situații de urgență.
Cum se acționează în caz de urgență
"S-a actualizat modul de acționare în ceea ce privește aplicarea procedurilor de comunicare în situații de urgență pe fluxul informațional METROREX - Poliția Metrou, respectiv firme de pază - METROREX și firme de pază - Poliția Metrou.
Astfel, în situațiile de urgență, până la prezentarea forțelor de Poliție, controlorii de acces și agenții de securitate vor îndruma călătorii, prin anunțuri la stația de sonorizare, respectiv prin recomandări verbale, să nu acceseze stațiile de metrou până la reglementarea situației", a transmis Metrorex.
A.G.