Cum alegi gardul potrivit pentru curtea ta și ce opțiuni există

Cum alegi gardul potrivit pentru curtea ta și ce opțiuni există

Pentru a-ți proteja proprietate de intruziuni și pentru a conferi acesteia un aspect deosebit este important să alegi un gard potrivit cu ajutorul căruia să trasezi limitele. Gardul potrivit însă este destul de greu de ales, pentru că în prezent există o multitudine de materiale care pot fi folosite pentru realizarea acestor elemente, fiecare oferind rezistență și durabilitate. Află care sunt cele mai potrivite tipuri de garduri pentru curtea ta și care sunt aspectele care te-ar putea să decizi mai ușor.

Garduri metalice cu panouri de gard bordurat

Una dintre cele mai moderne opțiuni la nivel de garduri este să alegi panouri din gard bordurat. Acestea oferă toate avantajele unei structuri metalice, incluzând rezistențe mari la intemperii și șocuri mecanice. Pe piața materialelor de construcții există o gamă variată de panouri pentru gard din care pot fi alese dimensiunile și tipurile cele mai potrivite pentru orice lucrare de împrejmuire. 

ADVERTISING

Este important în cazul acestor tipuri de garduri să fie luate în calcul și accesoriile necesare pentru realizarea structurii. Acest lucru înseamnă stâlpii de gard, capacele și elementele de prindere a plasei. 

Garduri din fier forjat și policarbonat

Aceste tipuri de garduri sunt estetice și elegante, iar în același timp oferă și o rezistență foarte bună la aproape orice tip de solicitare. Dincolo de avantaje însă, prețul poate constitui un mic dezavantaj, deoarece costul lucrărilor de amenajare a împrejmuirilor folosind fierul forjat poate fi destul de mare.

Garduri din beton

Datorită faptului că folosesc betonul pentru realizarea împrejmuirii, gardurile de acest tip sunt aproape indestructibile. Gradul de rezistență este foarte mare în cazul acestor tipuri de garduri, iar durabilitatea este pe măsură. 

ADVERTISING

Totuși, un gard din beton nu oferă vizibilitate și nici nu permite aerisirea zonelor împrejmuite, așa cum se întâmplă în cazul gardurilor din plasă metalică sau panouri bordurate. Așadar, gardurile din beton sunt o soluție sigură, însă nu și una deosebit de estetică, mai ales dacă vorbim despre locuințe individuale în complexuri rezidențiale. 

Gabioane

Cunoscute la scară largă, gabioanele cuceresc prin frumusețea și eleganța lor. Conceptul inovativ de împrejmuire folosește un schelet metalic pe bază de sârmă, pentru ca în interiorul acestui schelet să fie dispuse elemente din piatră naturală.

ADVERTISING

Piatra naturală este de cele mai multe ori de tip spărtură, adică blocuri de piatră cu suprafețe neregulate, dispuse aleatoriu în interiorul scheletului metalic.

Dezavantajul acestor tipuri de garduri este acela că nu pot fi realizate pe înălțimi foarte mari, tocmai pentru greutatea unei astfel de structuri poate fi imprevizibilă. 

Garduri din piatră naturală

În general gardurile din piatră naturală fac referire la placări la nivelul suprafeței, iar o altă categorie de garduri include decorarea suprafețelor zidurilor cu piatră de râu. Gardurile de acest tip sunt foarte rezistente, însă au o greutate proprie excesivă, ceea ce înseamnă încărcări mari la teren și costuri mari cu materialele necesare și logistica pentru transportul lor ori cu punerea în operă. 

Așa cum era firesc, există mai multe tipuri și modele de garduri pe care le poți alege pentru curtea ta, iar alegerea este un proces complex. Fiecare material aduce beneficii importante pentru structuri și ajută la păstrarea aspectului curții, dar și la protejarea acesteia de diferite intruziuni.

În consecință, alege materialele care răspund cel mai bine exigențelor tale și bucură-te de avantajele pe care acestea le oferă la nivelul amenajării curții pe care o deții.