Consilierii USR PLUS îi cer lui Nicușor Dan să-i pună la treabă pe funcționarii din primărie: Deja am pierdut un an și jumătate în numai 4 luni

Consilierii USR PLUS îi cer lui Nicușor Dan să-i pună la treabă pe funcționarii din primărie: Deja am pierdut un an și jumătate în numai 4 luni

Consilierii generali USR PLUS îi cer lui Nicușor Dan să îi pună la treabă pe funcționarii care, momentan, întârzie cu lunile să își ducă la bun sfârșit sarcinile de serviciu.

Spre exemplu, consilierul general Andrei Rigu spune că grupul politic pe care îl reprezintă a inițiat 22 de proiecte de hotărâre de pe data de 29 octombrie și până astăzi.

Și în mod normal, funcționarii din primărie trebuie să emită, pentru fiecare proiect, unul sau mai multe rapoarte de specialitate, în termen de 30 de zile.

Fără rapoarte, Nicușor Dan nu poate pune proiectele pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

ADVERTISING

În consecință, în loc să intre la vot și să aibă o șansă bună la adoptare, proiectele zac la sertar și nu folosesc nimănui.

Rigu menționează că s-a ajuns ca parte dintre măsurile propuse de USR PLUS să se rezolve, deja, prin intermediul altor proiecte care conțineau prevederi similare.

Există, însă, și 9 proiecte care nu au prevederi asemănătoare cu alte altora deja în vigoare și care ar putea fi puse pe ordinea de zi a ședințelor de CGMB. Dar asta, numai dacă funcționarii din cadrul Primăriei Capitalei eliberează rapoarte de specialitate.

Iată la ce se referă câteva dintre cele 9 proiecte inițiate de USR PLUS și câte zile întârzie rapoartele, la fiecare dintre ele:

ADVERTISING
  • aprobarea realizării unui studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Înființarea Muzeului Transportului Public și Mobilității din București” (125 de zile întârziere la eliberarea avizelor)
  • înființare Parc Vitan (93 de zile de întârziere)
  • prelungirea facilităților pentru HoReCa - terase până la 30 Iunie 2021 – 11 decembrie 2020 – 130 de zile (100 întârziere la eliberarea avizelor)
  • Solicitare de revocarea a dreptului de administrare acordat Consiliului Local Sector 4 asupra unor suprafețe care ar urma să fie betonate (34 zile de întârziere la eliberarea avizelor)
  • HCGMB dizolvarea și lichidarea a 19 companii municipale (19 zile de întâzrziere)
ADVERTISING

Adunate, zilele de întârziere pentru toate proiectele depuse de USR PLUS totalizează aproximativ un an, apreciază Andrei Rigu.

1 an și jumătate pierdut în 4 luni Consilierii generali USR PLUS au depus în mandatul actual (început la sfârșit de...

Publicată de Andrei Rigu pe Joi, 22 aprilie 2021

Consilierul general USR PLUS menționează că a ridicat problema de mai multe ori la PMB și abia apoi a făcut publice aceste probleme.

”Primarul general să asigure respectarea termenelor”

L-am întrebat pe Andrei Rigu care sunt, de fapt, explicațiile pentru aceste întârzieri. Sunt oare prea puțini cei 1.040 de salariați ai Primăriei Generale pentru a emite la timp documente? Și care ar fi soluția pentru rezolvarea acestor probleme?

”Au fost discuții interne cu primarul general prin care ne-am exprimat nemulțumirea referitor la funcționerea aparatului de specialitate.

Din înțelegerea noastră și din cum am observat că s-au emis rapoartele de specialitate pentru proiectele care au ajuns pe ordinea de zi, nu am reținut că ar fi o problemă de disponibilitate de personal sau de timp (...)

Soluția este asigurarea de către primarul general a respectării prevederilor legale.

Cum alege să o facă (formal, informal) e prerogativa sa. Din punctul meu de vedere, cred că lucrurile se pot îmbunătăți substanțial dacă primarul general transmite ferm că termenele prevăzute de codul administrativ trebuie respectate”, a precizat Andrei Rigu.

Întrebat de SpotMedia.ro dacă ar considera necesară o reorganizare a personalului din Primăria Capitalei, consilierul general USR PLUS a precizat:

”Consider că realizarea unui analize a funcționării aparatului este normală la preluarea oricărei funcții care coordonează o organigramă, cu atât mai mult când vorbim de o instituție cu mii de angajați.

În urma acestei analize, se poate decide care sunt măsurile necesare pentru eficientizare, dacă e cazul. Nu am cunoștință de realizarea unei astfel de analize de către primarul general”.

Reamintim că toți cei 1.044 de salariați ai PMB iau spor de condiții periculoase de muncă, deși lucrează într-o clădire a cărei reabilitare s-a încheiat în urmă cu numai câția ani.

Spotmedia.ro a solicitat atât Biroului de comunicare, cât și consilierilor primarului general Nicușor Dan informații privind motivele pentru care se acordă acești bani. Momentan, nu am primit niciun răspuns.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇