Comisia Europeană a fost de acord să plătească și pentru racordarea la gaze a localităților din România

Comisia Europeană a fost de acord să plătească și pentru racordarea la gaze a localităților din România

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat joi că a fost aprobată finanțarea de către Comisia Europeană a racordării la reţeaua de gaze naturale în localităţile în care nu există distribuţii de gaze. Până acum, această cheltuială nu era eligibilă pentru finanțare europeană.

„Începând de ieri avem aprobarea oficială a Comisiei Europene pentru racordul la reţeaua de gaze naturale, la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, aşa cum ne-am luat angajamentul. Este Decizia 4.460 din 7.07.2020, care ne-a fost comunicată în cursul zilei de ieri, a Comisiei Europene, în cadrul căreia se precizează că avem această aprobare oficială, deci România, începând de ieri, poate să deruleze programul naţional de racordare la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru toţi cei care urmează să fie beneficiari”, a spus Boloş în şedinţa de guvern.

El a adăugat că proiectul de ordonanţă de urgenţă cu privire la acest program este în lucru şi cel mai probabil în viitoarea şedinţă de guvern va fi prezentat spre aprobare.

„Noi suntem pregătiţi (…) ca în jurul datei de 1 august să putem lansa oficial ghidul solicitantului şi să putem să primim primele cereri de finanţare pentru cei care urmează să îşi depună aplicaţiile de finanţare”, a menţionat ministrul.

ADVERTISING

La începutul anului ministrul anunța că există în România 200.000 de gospodării încălzite cu combustibil solid. „Valoarea programului național este de 200 de milioane de euro și numărul de gospodării estimat pe care îl avem în momentul de față este de 200.000”, spunea Boloș în februarie.

Preț corect la gaze (IV). Vă răspundem la întrebări. Mai are rost să cautăm furnizor pe ultima sută de metri? Ce facem dacă suntem alimentați la paușal?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇