Animalul de companie la bloc: 5 aspecte esențiale

Animalul de companie la bloc: 5 aspecte esențiale
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un cățel sau o pisicuță pot fi prieteni de nădejde, oferindu-ți toată dragostea lor în mod necondiționat și înseninându-ți zilele. În schimb, tu le poți oferi multă grijă și afecțiune. Atunci când locuiești la casă, și animalele pot beneficia de confort maxim și de spațiu suficient pentru joacă. Însă, ce se întâmplă atunci când locuiești la bloc?

Acest lucru nu ar trebui să fie un impediment în a adopta un animal de companie. Însă, există o serie de aspecte la care ar trebui să fii atent. Iată ce este important de știut înainte de a aduce un câine sau o pisică la bloc.

Ai grijă la eventualele restricții

Nu există o legislație foarte clară care să reglementeze deținerea animalelor de companie într-un bloc de locuințe. În general, astfel de decizii se iau la nivel local, astfel încât animalele să nu deranjeze vecinii. Discută cu administratorul clădirii tale pentru a afla dacă există anumite reguli speciale în bloc.

Dacă locuiești cu chirie, va trebui să discuți cu proprietarul apartamentului înainte de a aduce animalul acasă. Mulți dintre aceștia nu doresc să accepte animale de teama eventualelor stricăciuni, așa că este bine să puneți la punct toate aspectele înainte de a lua o decizie.

Păstrează curățenia

Multe dintre regulile menționate mai sus sunt impuse astfel încât animalele să nu le creeze disconfort vecinilor. Este esențial să îi respecți pe aceștia și să ai grijă de zonele comune. Așadar, curăță întotdeauna după animalul tău dacă este nevoie și asigură-te că nu creezi probleme. De exemplu, dacă știi că ai un câine agresiv, pune-i botniță încă de când ieșiți din apartament și nu îl lăsa liber pe casa scării.

Asigură siguranța animalului

Potențialele pericole pentru un animal într-un apartament sunt destul de puține, însă nu inexistente. Deoarece nu îl poți supraveghea în absolut fiecare moment, ia toate măsurile de precauție astfel încât acesta să nu se rănească.

Ține la distanță cablurile, depozitează lucrurile în așa fel încât acesta să nu le poată dărâma și să se lovească și, cel mai important, instalează plase de protecție rezistente la ferestre. Această din urmă regulă se aplică în special în cazul pisicilor, cărora le place să își petreacă mult timp la fereastră și care pot cădea cu ușurință. Dacă, totuși, are loc un eveniment neplăcut, poți apela o ambulanță veterinară și animăluțul tău va primi toate îngrijirile necesare.

Nu omite plimbările

Cei care locuiesc la casă și au animale sunt avantajați, deoarece acestea au suficient loc să alerge și să se joace. Însă, la bloc, acest lucru devine mult mai dificil. Stăpânii de câini vor trebui să își planifice cu atenție plimbările, astfel încât prietenii lor patrupezi să își poată consuma toată energia.

Ajută-ți animalul să învingă plictiseala

Tristul adevăr este faptul că animalele de companie se pot plictisi mai ușor la bloc, deoarece nu au la dispoziție prea mult spațiu. Dacă se plictisesc, există riscul să strice lucruri prin casă sau să “plângă” după stăpân. De aceea, este recomandat să găsești soluții astfel încât să îi ții ocupați atunci când ești nevoit să pleci de acasă fără ei.

Cumpără multe jucării, cuști, ansambluri de joacă și orice decoruri care pot distra animalele. Astfel, aceștia pot avea ocupație până în momentul în care te întorci, fără ca despărțirea să fie prea dură. Asigură-te că aceștia sunt în siguranță luând toate măsurile de precauție. Poți instala și o cameră video micuță pentru a-i putea supraveghea.

Adoptând un animal de companie, vei dobândi un adevărat prieten care îți va fi alături în mod necondiționat. Dacă locuiești la bloc, ține cont de aceste câteva aspecte, astfel încât nimeni să nu aibă parte de neplăceri: nici tu, nici animalul tău, nici vecinii.