Alt condamnat definitiv care a fugit. Liderul unui clan de proxeneți a trecut granița, deși avea interdicție de a părăsi România. Gorghiu: Nu putem să arestăm toți cetățenii

Alt condamnat definitiv care a fugit. Liderul unui clan de proxeneți a trecut granița, deși avea interdicție de a părăsi România. Gorghiu: Nu putem să arestăm toți cetățenii
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Pe modelul Cherecheş, a mai fugit din ţară un alt condamnat definitiv pentru trafic de persoane şi spălare de bani.

Este vorba despre Lucian Boceanu, care a primit pe 29 noiembrie un verdict definitiv de 12 ani şi 10 luni de închisoare de la Curtea de Apel Piteşti.

Deşi a fost prezent la judecată la ultimul termen, ulterior a dispărut, fugind din ţară, potrivit unor surse din poliţie citate de Libertatea. Şi fuga s-a petrecut sub control judiciar, care presupune şi o interdicţie de a pleca din România.

ADVERTISING

Mai mult, odată cu el a dispărut şi fratele său şi complice, Dafinel Boceanu, condamnat tot pe 29 noiembrie la 9 ani şi 8 luni de închisoare.

Fraţii Boceanu au fost judecaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi spălare de bani.

Potrivit DIICOT, clanul Boceanu avea o rețea de exploatare sexuală, iar în perioada iunie 2016 – ianuarie 2019 a racolat, prin metoda loverboy, mai multe tinere, pe care le-a dus în orașul Lausanne din Elveţia şi le-a obligat să se prostitueze. Anchetatorii au identificat 10 victime.

ADVERTISING

Liderul rețelei din Câmpulung era Lucian Boceanu, iar fratele Dafinel era „pe al doilea palier al grupului infracțional organizat, racolând și supraveghind activitatea de exploatare sexuală a tinerelor”.

Detalii despre cum opera, dar şi saga judiciară a clanului Boceanu puteţi citi pe Libertatea.

Ministrul Justiţiei: Nu putem să arestăm toți cetățenii

În acest context, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că „nu putem să arestăm toți cetățenii români de frică că fug”.

"Doar instanța poate decide aceste măsuri. Poate pleca oricând din țară, dar problema este că nu se mai întoarce după ce are hotărârea de condamnare definitivă și ajungem la un subiect care este important, acele brățări electronice, care sunt foarte importante.

ADVERTISING

Avem deja legislația în acest moment, dar avem din 2021 o legislație care permite monitorizarea electronică a tuturor persoanelor cercetate sau judecate în cadrul unui proces penal și sunt convinsă că vom avea resurse financiare alocate, astfel încât să achiziționăm brățările”, a declarat Gorghiu, la Digi24.

E greu de spus câte vor fi cumpărate brăţările, pentru că trebuie să fie o achiziție a MAI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇