În 1982, s-a născut Prințul William, în Marea Britanie. Astăzi, după 40 de ani, William este tatăl al trei copii. Tot în 1982, a fost prima întâlnire a românilor cu legenda fotbalului, Maradona. La Rosario, naţionala de fotbal a României întâlnea într-un meci amical campioana mondială din acel moment, Argentina. De atunci, naționala de fotbal a fost pe cele mai înalte culmi și apoi pe cele joase. Maradona nu mai este, dar mitul a rămas. Au trecut de atunci 40 de ani și s-au întâmplat atâtea. Doar Blocul Operator și Secția ATI ale Maternității Polizu au rămas la fel, nerenovate, învechite, dar cu o mână de medici care fac minuni pentru femeile care au probleme oncologice, pentru gravidele cu sarcini grele și pentru nou-născuții care au nevoie de Terapie Intensivă.
Salvați Copiii România începe acum reabilitarea integrală a celor două secții. Doar în Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator ajung anual aproximativ 8.000 de paciente pentru intervenții chirurgicale complexe, de la sarcinile cu risc crescut până la patologii din sfera oncologică.
Cele mai multe paciente care ajung în secția de ATI și Bloc Operator suferă intervenții chirurgicale, de la cele mai puțin complexe care necesită spitalizare de o zi până la intervenții chirurgicale complicate, inclusiv cele pentru cancere genitale și mamare.
Organizația Salvați Copiii România va începe un proiect complex de reabilitare a Secției de Terapie Intensivă și a Blocului Operator:
• Recompartimentarea și modernizarea spațiilor
• Modificarea circuitelor
• Schimbarea rețelei de distribuție a fluidelor și a gazelor medicale
• Realizarea sistemului de siguranță la patul pacientului
• Refacerea sistemului de ventilație
• Achiziționarea de echipamente vitale moderne.
CUM TE POȚI IMPLICA
Persoanele fizice și companiile au la dispoziție infrastructura de donații:
- SMS 2 euro 8845, cod POLIZU
- PayPal https://bit.ly/3yBNZHn
- Cont bancar - RO45RNCB0071011434790144 - deschis la BCR, Sucursala Plevnei, titular cont: Salvați Copiii
Maternitatea Polizu din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu- Rusescu” (INSMC) este unitate de referință în domeniul sănătății mamei și copilului. Aici vin să fie tratate sau să nască femei din toată țara, sunt tratate gravide cu diverse afecțiuni materno-fetale, cazuri ce necesită intervenție pentru bebeluși încă din primele secunde de viață sau femei cu patologii ginecologice diverse.
Descoperă și alte povești impresionante ale copiilor cu o Copilărie furată.