Îți lipsește încrederea în sine, dar faci totul ca acest lucru să nu fie remarcat de colegii de serviciu. Sau, dimpotrivă, afișezi o siguranță care, uneori, se limitează la aroganță. Cum să fii tu însuți/ însăți la birou și să îți găsești curajul să-ți arăți punctele forte, dar și slăbiciunile. Pe scurt, cum să fii mai încrezător la birou, în mod natural. Iată mai jos câteva aspecte de care să ții cont pentru a valorifica această trăsătură de caracter, ce te va ajuta în cele din urmă să perseverezi în viața profesională.
Transformă teama în energie pozitivă
Lipsa de încredere în sine implică mai multe fațete, de la a nu fi la înălțimea așteptărilor la frica de a eșua în ochii tuturor etc. Este evaluarea incorectă a unei situații pentru care este necesară motivație. Atunci când ai încredere în sine, faci eforturi, investești timp și energie, îți asumi provocări, pentru a avea un rezultat pozitiv. Încrederea în sine nu generează succes, ci energia de care ai nevoie pentru a reuși. Lipsa de încredere te face să pierzi energie la locul de muncă, inclusiv atunci când simți nevoia constant să îți ascunzi nervozitatea. Ideea este de a redirecționa această energie negativă către acțiuni pozitive, pentru a ajunge la o stare de echilibru. Una dintre cele mai întâlnite temeri este aceea de a-ți pierde locul de muncă. Unii manifestă o astfel de teamă imediat ce și-au găsit un loc de muncă. Este uman să faci greșeli, nimeni nu este perfect, deci relaxează-te mai mult.
Zâmbește mai mult
Zâmbește-le mai mult celorlalți. Vei trimite un semnal de aprobare tacită, chiar de încurajare, care te poate ajuta să echilibrezi mai bine sentimentul de încrederea creat între tine și colegii tăi. Poate că nu pare mult, dar un zâmbet sincer poate schimba ziua celui căruia îi este adresat. Dacă dantura pe care o ai te împiedică să zâmbești larg, atunci ia în considerare o vizită la medicul stomatolog. În prezent, cu ajutorul noilor tehnici dentare, poți obține mult mai rapid un zâmbet strălucitor. De exemplu, o consultație pentru plasarea de fatete dentare Bucuresti te poate ajuta să ai un zâmbet de star cu ajutorul unei tehnici minim invazive. Dacă îți lipsește un dinte, poți face o programare pentru coroane dentare Bucuresti sau în orice alt cabinet din țară, iar problema poate fi rezolvată în cel mai scurt timp.
Fă-ți timp pentru tine
Ia pauze din când în când, pentru a reflecta la experiențele tale și la modul în care ai reacționat în diferite circumstanțe ori la anumite provocări. Aceste momente te pot ajuta să îți recapeți motivația pentru activitățile profesionale derulate zilnic. Atunci când o zi începe mai prost sau a fost mai dificilă, să-ți aduci aminte de propriile motivații poate fi util. Este important să-ți amintești că o zi proastă la serviciu nu îți definește abilitățile și capacitățile profesionale.
Cooperează mai mult
Una dintre cele mai simple metode de a câștiga mai multă încredere în sine este să oferi același lucru colegilor. Remotivarea este o modalitate de a te afirma și de a primi feedback pozitiv pentru a-ți alimenta propria încredere și de a-ți stimula propriile abilități. Pe de altă parte, să înveți să spui nu sau să impui limite atunci când un colaborator sau un șef nu are un comportament potrivit poate avea același efect de stimulare a stimei de sine. A ști să te faci respectat este un ingredient esențial pentru încrederea în sine și constituie o calitate importantă a oricărui angajat, Stabilește limitele într-un mod clar, ferm și binevoitor în același timp, concentrându-te pe fapte mai degrabă decât pe emoții.
O calitate esențială pentru succesul profesional, încrederea în sine îi încurajează pe ceilalți să aibă încredere în noi, la rândul lor. Aspectele de mai sus te vor ajuta să-ți dezvolți carisma, pentru a deveni un angajat sau lider mai bun.