4 lucruri pe care e bine să le știi înainte de a te muta la casă

4 lucruri pe care e bine să le știi înainte de a te muta la casă
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Te-ai săturat să stai la bloc între patru pereți și simți nevoia să schimbi peisajul? Dacă nu-ți mai plac vecinii de deasupra și de dedesubt și dacă vrei să te relaxezi în propria curte din când în când, poate chiar să încingi și un grătar, mai mult ca sigur a venit timpul să te muți la casă. Totuși, asta înseamnă că trebuie să te pregătești pentru câteva schimbări. În cele ce urmează îți vom povesti mai multe despre aspectele pe care merită să le iei în calcul! 

Curtea implică o responsabilitate 

Ai văzut terenul și îți imaginezi cum stai în curte pe șezlong. Probabil ai apelat deja la opțiuni de finanțare pentru casa sau teren în Dumbrava Vlăsiei și te vezi mutat. Dar ai luat în calcul și cât va fi de muncă? Viața la curte presupune îngrijirea și întreținerea ei, nu doar a casei. Ca să-ți poți bea dimineața cafeaua în grădină, în primul rând trebuie să o amenajezi, dar, chiar mai important, trebuie să ai constant grijă de ea, mai ales dacă ai copii și animale de companie. Vorbim despre plantat și grădinărit, dar și despre banala operațiune de a tunde iarba sau gardul viu din când în când. Ești pregătit și dispus să faci un astfel de efort frecvent? 

ADVERTISING

Instalațiile necesită verificări 

Înainte de a te decide să te muți, cel mai probabil ai făcut și o evaluare generală a locuinței alături de un expert. Dacă nu ai făcut casa de la zero, ia în calcul și procesul de verificare a instalației electrice, dar și a celei de apă. Verifică sistemele de încălzire și de ventilare, dar și calitatea obiectelor sanitare. O renovare completă va fi costisitoare, dar te va ajuta să economisești bani pe termen lung. 

Trebuie să investești în pază și protecție

La bloc parcă nu este cazul să-ți faci atâtea griji, pentru că există interfon, poate chiar și camere de luat vederi și în plus ai vecinii în jurul tău, deci cel mai probabil cineva o să audă dacă ți se sparge locuința. La casă, toate aceste aspecte trebuie gestionate din nou de către tine. Așadar investește în uși și/sau porți securizate, un sistem de camere de luat vederi și, de ce nu, un câine care să-ți păzească locuința. 

ADVERTISING

Ești mai departe de centrul orașului 

Majoritatea caselor ce vin la pachet și cu o curte generoasă nu prea se găsesc în centrul orașelor. Desigur, probabil te muți tocmai ca să scapi de aglomerație și de gălăgie, dar ia în calcul timpul petrecut pe navetă și distanța dintre noua locuință și locurile pe care-ți plăcea să le vizitezi. 

Categoric, poate că nu vei simți la fel de des nevoia de a merge în parc dacă ai la dispoziție propria curte, dar mai mult ca sigur ți se va face dor de o piesă de teatru, un muzeu sau un film vizionat la cinema. În funcție de locul în care te muți, s-ar putea să nu-ți mai convină să stai în trafic mai mult timp decât îți trebuie să te bucuri de activitatea respectivă. Așadar gândește-te bine ce ritm de viață preferi înainte de a lua o alegere. 

ADVERTISING

Nu te-ai hotărât încă? Te sfătuim să vorbești cu prieteni sau alte cunoștințe care stau acum la casă și care au locuit și la bloc și să le ceri părerea. Ei s-ar mai întoarce într-un apartament sau este traiul la casă tot ce și-au dorit?