Top 5 alimente pe care le poți consuma dimineața. Îți oferă energie și stimulează digestia

Top 5 alimente pe care le poți consuma dimineața. Îți oferă energie și stimulează digestia
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Alimentația joacă un rol important, iar organismul trebuie să extragă vitaminele, mineralele și toți nutrienții esențiali pentru a funcționa în parametri normali. Este adevărat că, pentru a avea o viață mai sănătoasă, trebuie să faci și mișcare. Însă, dacă vrei să faci o primă schimbare în viața ta și să te îndrepți spre una mai echilibrată și mai sănătoasă, trebuie să ai în vedere alimentele pe care le mănânci. De pildă, dimineața trebuie să consumi alimente care sunt bogate nu doar în vitamine, ci și în fibre și carbohidrați, pentru ca digestia să fie stimulată și să ți se ofere energie.

ADVERTISING

Iată câteva alimente care pot fi consumate în prima parte a zilei:

  • Mai înainte de toate, trebuie să știi că micul-dejun este esențial. Încă de la primele ore ale dimineții trebuie să îi oferi organismului „combustibil”, pentru a avea energie și pentru ca digestia să fie stimulată corect. Prima masă a zilei poate să conțină nu doar un smoothie din fructe sau diverse legume, ci și fulgi de cereale BIO pe care îi poți regăsi la Scufita-rosie.ro, în diverse sortimente, gramaje și după preferințe. Este important ca alimentația ta să conțină produse de o calitate superioară, iar organismul să aibă parte de toate elementele nutriționale.
  • Un alt aliment pe care l-ai putea consuma dimineața este oul. Este bogat în proteine și poate fi mâncat cu pâine prăjită și pastă de avocado. Poate fi un mic-dejun sățios care îți va oferi energia de care ai nevoie până la prânz. Între mese, poți consuma iaurt grecesc sau fructe.
  • În condițiile în care nu te împaci cu oul fiert și pasta de avocado, poți alege să îți prepari o omletă. În compoziția ei se mai pot adăuga o jumătate de ardei roșu tăiat cubulețe, o felie de șuncă de pui bio, mărar proaspăt, dar și sare și piper. Poți servi și un pahar cu suc natural de portocale sau 200 de grame de brânză dietetică.
  • Dacă știi că vei avea parte de o zi plină, atunci poți servi dimineața și alte alimente care conțin carbohidrați sănătoși care vor oferi organismului tău energia de care are nevoie. Printre aceștia se află și orezul brun, pastele din făină integrală, quinoa sau hrișca. De pildă, îți poți prepara o porție de paste din făină integrală cu sos natural de roșii și busuioc.
  • În prima parte a zilei mai poți consuma și clătite. Chiar dacă cele clasice sunt absolut delicioase, dacă îți dorești să pui accent mai mult pe partea nutrițională, atunci poți opta pentru a prepara câteva clătite din făină de năut, lapte și un ou. Modul de preparare este același precum în cazul clătitelor clasice. Poți adăuga, la final, mozzarella, șuncă și chiar câteva roșii cherry.
ADVERTISING

De asemenea, nu uita faptul că alimentația trebuie să fie diversificată, pentru a beneficia de vitamine, minerale și nutrienți. Pentru a avea un stil de viață sănătos, te poți îndrepta spre alimente bio, naturale, care nu conțin toxine, chimicale sau alte substanțe artificiale. Micul-dejun trebuie să fie bogat în fibre și să îți alimenteze organismul cu elementele de care are nevoie. Totodată, specialiștii recomandă să fie efectuate exerciții fizice în fiecare zi.

ADVERTISING