Spitale ca pe front: UPU Pantelimon are 45 de locuri și 50 de pacienți care așteaptă

Spitale ca pe front: UPU Pantelimon are 45 de locuri și 50 de pacienți care așteaptă

Unitățile de primiri urgențe sunt în momentul de față ca pe front, susțin reprezentanții Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV). Aceștia dau ca exemplu UPU Sf. Pantelimon, unde duminică erau mai mulți pacienți care așteaptă decât numărul de locuri din unitate.

”În momentul de față, unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front. UPU Sf. Pantelimon are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienți care așteaptă. Ce așteaptă? Șanse pentru a lupta pentru propriile vieți”, susțin reprezentanții CNCAV, care au posat pe Facebook și fotografii de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Imagini de pe front: UPU Sf. Pantelimon! În momentul de față, unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front....

Publicată de RO Vaccinare pe Duminică, 26 septembrie 2021

Printre bolnavi se găsesc 18 pacienți care au nevoie de terapie intensivă și așteaptă eliberarea unor locuri cât mai repede, iar 21 dintre ei au nevoie de oxigen și așteaptă să fie transferați pe secțiile cu ovigen.

”Da, este foarte grav ce se întâmplă! Personalul medical luptă alături de pacienți pentru dreptul acestora la viață”, scriu cei de la CNCAV.

Aceștia au prezentat și examenul CT pulmonar al unei paciente de 71 ani, nevaccinată „pe motiv că are diabet”. Aceasta a stat acasă o săptămână și a venit în ultimul moment.

”A fost adusă cu saturație de 45, <corectată> până la 74 cu 15 l de O2. (...) 95% afectare pulmonară și este nefumătoare”, se mai arată în postarea de pe RO Vaccinare.

CNCAV reamintește oamenilor să asculte sfaturile medicilor: ”Vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție sunt singurele care ne pot ține departe de infectare și de formele severe. Vaccinarea este ferm recomandată persoanelor vulnerabile. Consultați medicul de familie și mergeți la vaccinare”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇