Soluții eficiente pentru creșterea imunității în sezonul rece

Sprijină jurnalismul independent
Donează acum
Foto: pexels

În sezonul rece, organismul trebuie protejat mult mai mult pentru a face față frigului, răcelilor și altor deficiențe, apărute pe fondul scăderii imunității. Menținerea sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor reprezintă prevenția împotriva bolilor, iar acest lucru se traduce și prin grija față de sistemul imunitar. 

Respectarea câtorva reguli și sfaturi face ca sistemul imunitar să fie pregătit, astfel încât în sezonul rece, organismul să nu aibă de suferit. Vă prezentăm câteva soluții eficiente pentru creșterea imunității. 

1. Alimentație sănătoasă

Alimentația bazată pe fructe, legume, carne, alimente fermentate, vă protejează organismul de răceli și îl va ajuta să lupte eficient cu virusurile și bacteriile. De aceea este bine să consumați, mai ales în sezonul rece alimente bogate în acizi grași esențiali, proteine și minerale, vitaminele esențiale fiind: C, A, E, complexul de vitamine B. 

ADVERTISING

2. Suplimentele alimentare

Mâncarea sănătoasă, completată cu suplimente alimentare de la Dr. Max, va duce la creșterea imunității. 

Suplimentele alimentare sunt pe bază de ingrediente naturale, nu dau dependență, sunt utile celor care au consum mare de energie, unele ajută la concentrare și susțin sănătatea organelor interne. 

Altele sunt indicate în deficitul unor vitamine care nu pot fi sintetizate bine în sezonul rece. Spre exemplu, Vitamina D3 este deficitară în organismul uman iarna, motiv pentru care medicii recomandă suplimentele alimentare de tip Detrical 2000 pentru a preveni apariția unor boli autoimune, metabolice, cardiovasculare și hipertensive. 

ADVERTISING

3. Somn profund

Somnul nu este doar modalitatea prin care organismul se reface, este și o parte importantă în asigurarea imunității organismului. Un somn odihnitor, neîntrerupt, de calitate, 8 ore în cazul adulților și peste 9 ore în cazul copiilor, înseamnă sănătate și protecție împotriva bolilor. 

4. Igienă 

Spălarea mâinilor frecvent și corect, cu apă și săpun, dezinfectarea lor la contactul cu suprafețe multiple, are un rol esențial în protejarea organismului de infecții. Pandemia COVID-19 a readus în atenție importanța menținerii unei igiene corespunzătoare. 

5. Sport și mișcare

Dieta echilibrată combinată cu mișcare fizică este sănătate curată. Organismul uman are nevoie de mișcare în aer liber, zilnic. Practicarea unui sport la nivel de hobby crește de asemenea capacitatea organismului de protecție în fața infecțiilor. Indiferent de vârstă, câteva minute de mișcare în fiecare zi fac minuni pentru organism la nivel fizic, dar și psihic. 

ADVERTISING

6. Psihic echilibrat

În era vitezei, oamenii sunt supuși unor numeroși factori de stres care pot afecta sănătatea organismului. Pe termen lung, stresul are efecte dezastruoase asupra psihicului, dar și a fizicului. 

Echilibrul între viața profesională și cea personală nu este un mit. Tocmai de existența acestuia depinde starea de sănătate a organismului și modul în care sistemul imunitar poate lupta cu infecțiile. 

7. Super ingredientele

Vitamina C este cea mai cunoscută și utilizată în sezonul rece pentru creșterea imunității organismului. Sunt multe fructe și legume care conțin vitamine, minerale și nutrienți care vă pot ajuta organismul să lupte cu virusurile și bacteriile în sezonul rece: măceșe, propolis, ghimbir, lămâi, portocale, grapefruit. Consumul fructelor și legumelor în stare naturală, supuse unor procese termice, în sucuri și smoothie-uri crește imunitatea organismului.

8. Apa, elementul vital

În sezonul rece, ca în oricare perioadă a anului, hidratarea este esențială pentru sănătatea organismului. Hidratarea corectă ajută organismul să funcționeze în parametri optimi. Un conținut redus de apă nu favorizează digestia și nici buna funcționare a rinichilor, cazuri în care pot apărea infecții. Consumul unei cantități importante de apă este vital, chiar și în sezonul rece pentru a evita deshidratarea. 

Un sistem imunitar sănătos înseamnă protecție împotriva infecțiilor. Creșterea imunității trebuie să se facă ținând cont de nevoile organismului, cu menținerea unui echilibru. Acest lucru presupune înțelegerea corpului și respectarea organismului, alegând un stil de viață sănătos. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇