Salvați Copiii contribuie cu 100.000 de euro pentru dotarea Urgenței de la INSMC Alessandrescu-Rusescu

Salvați Copiii contribuie cu 100.000 de euro pentru dotarea Urgenței de la INSMC Alessandrescu-Rusescu

Salvați Copiii România a alocat fonduri de peste 100.000 de euro, pentru extinderea, modernizarea și dotarea cu materiale și instrumente sanitare indispensabile unei intervenții medicale eficiente, Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU) – secția pediatrie, al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București (INSMC).

Anual, în cadrul compartimentului de primiri urgențe primesc îngrijire medicală aproximativ 50.000 de copii, în condițiile în care capacitatea compartimentului era pentru 20.000 de pacienți. În vederea asigurării unor condiții optime de tratament, a fost nevoie de o investiție prioritară, care a presupus crearea unui spațiu nou dedicat triajului, renovarea, utilarea și echiparea completă a CPU, conform standardelor actuale în domeniu. Implicarea Salvați Copiii în acest proiect susține efortul medicilor de a acorda tratament tuturor pacienților. În urma investiției, peste 50.000 de copii anual vor putea beneficia de o intervenție sigură și rapidă.

ADVERTISING

Compartimentul deservește cazuri din toată țara, fiind tratați copii cu diferite patologii precum boli respiratorii acute sau cronice (fibroză chistică, astm bronșic), afecțiuni digestive, patologii  neo-natale, afecțiuni genetice și metabolice, imunodeficiențe, boli reumatismale. În CPU se asigură îngrijiri medicale de urgență: resuscitare, stabilizare, tratament de urgență, monitorizarea funcțiilor vitale, analize de urgență, consultații.

Salvati-Copiii-Romania-1-1

Dotarea secției CPU a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu a fost o provocare contra-cronometru, pentru că îngrijirea optimă a copiilor este o urgență și face parte din prioritațile noastre, mai ales în contextul actual, care vulnerabilizează suplimentar sistemul medical românesc.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România

Astfel, au fost achiziționate echipamente medicale performante: monitoare, instrumentar medical (foarfeci și pense chirurgicale, ace abord intraosos etc.), sondă ecografică, oftalmoscop, otoscop, aparate de aerosoli, cântare, lămpi de examinare, manechin resuscitare copil cu EKG și echipamente necesare păstrării medicamentelor și sterilizării. Totodată, a fost modernizat sistemul de informare a pacienților.  

ADVERTISING

De asemenea,  pentru a le oferi un cadru cât mai prietenos micilor pacienți, cu implicarea artiștilor Cristina Militaru și Gabriel Daradici și a voluntarilor Salvați Copiii, spațiul a fost decorat cu personaje îndrăgite.

Salvati-Copiii-Romania-2-1

Extinderea Compartimentului de Primiri Urgențe era necesară pentru creșterea calității actului medical și respectarea standardelor de lucru în CPU. Mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru implicare, lucrările de modernizare realizate și echipamentele donate vor contribui major în stabilirea unui diagnostic rapid și adecvat și la o mai bună relaționare cu pacientul și cu familia acestuia.

Dr. Gabriela Bar, Șef secție CPU

Salvați Copiii mulțumește donatorilor și anunță că Fondul de urgență pentru sprijinirea  imediată a sistemului medical rămâne deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde sunt centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

ADVERTISING

Companiile au, de asemenea, la dispoziție un contract de sponsorizare ce se poate descărca de aici.

Salvati-Copiii-Romania-3-1

Despre Salvați Copiii: 30  de ani

De 30 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societatea și autoritatea publică, în beneficiul copilului.

În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. În același timp, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg.

În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului, viziunea noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare. În cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Despre Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu este unitatea de referință în domeniul sănătății mamei și copilului cu rezultate notabile în pediatrie, obstetrică-ginecologie și cercetare. INSMC este cunoscuta ca fiind una dintre unitățile care oferă asistență medicală de zi și de noapte în unități spitalicești și ambulatorii, precum și ca unitate de învățământ medical superior în domenii precum obstetrică-ginecologie, neonatologie și pediatrie.

Echipa de elită este formată din profesori și medici specialiști cu vastă experientă, activ implicată în elaborarea strategiilor Ministerului Sănătății privind Programele Naționale de Profilaxie, având colaborări cu institute de cercetare în domeniul realizării de medicamente și de produse alimentare.  INSMC are o experiență de 20 de ani în screening neonatal și de 40 de ani în cercetări în domeniul nutriției copilului și a femeii gravide.

Primirea urgențelor pediatrice este una dintre cele mai dificile activități practicate de un spital de pediatrie. Aici este stabilit primul contact cu pacientul-copil, care de cele mai multe ori ajunge într-o situație ce necesită intervenție imediată, urmând ulterior să se realizeze o serie de investigații medicale realizate în regim de internare (acolo unde situațiile o prevăd), la recomandarea cadrelor medicale.              


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇