În Ilfov au fost organizate patru centre de vaccinare. Alte 22 urmează să fie deschise

În Ilfov au fost organizate patru centre de vaccinare. Alte 22 urmează să fie deschise
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Patru centre de vaccinare împotriva COVID-19 au fost organizate la nivelul judeţului Ilfov, iar pentru perioada următoare sunt în curs de operaţionalizare alte 22 de centre, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

În urma analizei efectuate împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul judeţului a unui număr de patru centre:

  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, adresa: bld. Basarabiei nr. 49-51, sector 2, Bucureşti;
  • Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea, adresa: str. Studioului nr. 5, oraş Buftea, judeţul Ilfov;
  • Revive Health SRL, adresa: str. Erou Iancu Nicolae nr. 103 bis, oraş Voluntari, judeţul Ilfov;
  • Sala de Sport „Andreea Isărescu”, adresa: bld. Tudor Vladimirescu nr. 40, oraş Voluntari, judeţul Ilfov.
ADVERTISING

Alte 22 de centre ar putea fi deschise

Instituţia Prefectului - Judeţul Ilfov menţionează că pentru perioada următoare sunt în curs de operaţionalizare alte 22 de centre de vaccinare.

Acestea urmează să fie deschise etapizat, în funcţie de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze şi de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

Începe etapa a II-a

Prefectura Ilfov aminteşte că pe 15 ianuarie începe activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 a persoanelor din Etapa a II-a, care se va derula concomitent cu vaccinarea categoriilor aflate în prima etapă.

Începând cu această dată vor putea fi efectuate programări pentru vaccinare în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

ADVERTISING

În prima fază a Etapei a II-a vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidenţiale, adulţii cu vârsta peste 65 de ani, adulţii care suferă de boli cronice şi persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale.

Vaccinarea persoanelor vârstnice din centrele rezidenţiale şi a personalului care deserveşte aceste locaţii se va realiza de către echipe mobile dedicate acestei activităţi.

În ceea ce priveşte categoria persoanelor aflate în evidenţă cu boli cronice, Prefectura Ilfov precizează faptul că aici se încadrează toate persoanele, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afecţiuni autoimune, imunodepresii severe: pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA.

Persoanele din această categorie se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscrişi sau prin următoarele modalităţi: prin intermediul oricărui alt medic de familie; prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25; prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.

ADVERTISING

Cei cu vârsta peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 prin oricare dintre următoarele modalităţi:

Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Procesul de vaccinare va începe efectiv la data de 18 ianuarie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇