Pierderea părului este un proces complet normal. De obicei, un fir de păr poate „rezista” până la șapte ani, dar, în general, trăiește doar trei-patru ani. Un fir nou crește în locul său, astfel încât densitatea părului nu este afectată de acest proces. Totuși, este important să înțelegem când are loc o cădere obișnuită a părului, și când nu.
Dacă vrei să afli de ce îți cade părul și cum poți combate acest proces, citește în continuare
Semnele căderii părului
Există câteva semne care îți arată că ceva nu este în regulă cu părul tău. Acestea pot include:
Semnul 1
Efectuează o mică cercetare. Înainte de a-ți spăla părul, pieptănă-l. După spălare, șterge ușor părul și trece-ți degetele prin el. Pe palme ar trebui să rămână nu mai mult de două-trei fire de păr.
Semnul 2
Observă scalpul. Secționează părul în orice parte a capului. Apoi, netezește părul pe ambele părți ale secțiunii. Ar trebui să observi aproximativ cincisprezece fire de păr scurt (adică noi) crescând.
Semnul 3
Examinează firul de păr căzut. Este foarte important să înțelegi ce structură are. Dacă rădăcina este albă și groasă, atunci firul de păr se află în stadiul activ de creștere. Dacă vârful este uscat și subțire, atunci el este gată să cadă. Dacă ai observat multe fire de păr sănătoase printre cele căzute, acest lucru poate indica dezechilibre în funcționarea organismului.
Semnul 4
Observă dacă părul pare mai subțire decât înainte, dacă a devenit mai puțin (strânge-l într-o coadă pentru a verifica) și pare transparent (este mai vizibil atunci când privești prin el).
Toate aceste semne pot fi considerate "primele semnale", dar doar un specialist poate pune diagnosticul. Dacă după toate punctele de mai sus constați că părul îți cade destul de puternic, încearcă un complex contra căderii părului.
De ce cade părul?
Cauzele căderii părului sunt diverse și depind atât de factorii externi, cât și de procesele care au loc în organism. Printre principalele cauze ale căderii părului se numără:
- Situațiile frecvente de stres;
- Consumul excesiv de dulciuri;
- Diverse diete;
- Afecțiunile pielii capului;
- Tulburările metabolice cauzate de administrarea de medicamente (de exemplu, hormonale);
- Mediul extern (radiațiile ultraviolete și variațiile bruște de temperatură);
- Îngrijirea incorectă (spălarea părului cu apă prea rece sau prea fierbinte, șamponul și produsele de îngrijire a părului inadecvate) etc.
Căderea părului la femei este legată și de alegerea coafurilor. Cocurile, împletiturile și coafurile strânse afectează negativ densitatea părului. Acest lucru se aplică și colorării frecvente a părului, permanentelor chimice. Cauze comune mai pot fi și scăderea imunității, dezechilibrele hormonale, lipsa complexului adecvat de vitamine.
Ce poți face pentru a combate căderea părului?
De unde să începi în lupta împotriva căderii părului? Pentru început, poți utiliza tratamente pentru problemele de la nivelul părului și scalpului care combat căderea părului și activează regenerarea și creșterea a noi fire de păr. Acestea includ șampon, balsam și ser. Le găsești cu ușurință pe onconect.ro - Thymuskin este confirmat clinic ca fiind o soluție eficientă împotriva căderii părului și pentru regenerarea acestuia, potrivită atât pentru bărbați, cât și pentru femei, fără a provoca efecte secundare. Thymuskin acționează în următoarele situații:
- Reducerea căderii părului cauzată de factori fiziologici, nu patologici;
- Stimularea creșterii și regenerarea noilor fire de păr;
- Îngrijirea părului, întărind și restructurând firele de păr.
În același timp, poți lua și alte măsuri. Anumiți factori pot fi provocatori ai căderii părului, iar influența lor asupra organismului trebuie redusă la minimum pentru a menține sănătatea părului. Măsurile de îmbunătățire a sănătății organismului în general vor avea un impact pozitiv și asupra sănătății părului. Medicii recomandă:
- Eliminarea deficiențelor de vitamine identificate în urma investigațiilor;
- Evitarea stresului și a încărcăturilor psihologice excesivei;
- Normalizarea metabolismului etc.
De asemenea, este important să mergi la consultațiile periodice la un tricolog, care îți va examina scalpul și părul și va observa în timp util dacă acesta devine mai slab și cade mai mult decât este prevăzut.
Acestea fiind spuse, este clar faptul că pierderea părului poate avea varii motive și poate afecta atât femeile cât și bărbații. Pentru a evita acest lucru, este recomandat să ai grijă de dieta ta, să incluzi vitamine și minerale esențiale pentru un păr sănătos și să îți îngrijești corespunzător părul. Soluțiile care combat căderea părului și activează regenerarea și creșterea firelor noi de păr pot fi foarte utile în acest caz.