Arafat, despre gălățeanul mort după ce a refuzat internarea: Un asimptomatic poate să aibă o evoluție respiratorie gravă care să ducă la comă și deces

Arafat, despre gălățeanul mort după ce a refuzat internarea: Un asimptomatic poate să aibă o evoluție respiratorie gravă care să ducă la comă și deces

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că nu este singular cazul gălățeanului de 45 de ani cu COVID-19, care a refuzat internarea și a murit acasă.

„Este o situație despre care noi am avertizat. Nu este primul caz de care aflu. Am mai avut la București semnalate de SMURD București într-o perioadă scurtă cel puțin trei cazuri, din care unul a ajuns în stare critică, la o săptămână după ce a refuzat internarea în spital. Un altul a solicitat intervenția SMURD și era deja în stop cardiac”, a declarat Arafat la Antena3.

ADVERTISING

El a explicat că nu se întâmplă acest lucru tuturor pacienților, dar cei infectați trebuie să țină cont de faptul că boala se poate agrava foarte repede.

”Bineînțeles, asta nu se întâmplă la toți, ci la 1% din acești pacienți. Când spunem că pacientul avea tuse seacă înseamnă că nu era chiar asimptomatic. Asimptomatic înseamnă că nu ai nimic. La câte dezbateri au avut loc și la câte păreri neavizate au fost expuse populației, populația nu mai înțelege decât că dacă sunt pe picioare și sunt bine înseamnă că pot pleca acasă. Dar nu ia în considerare că această boală poate să se agraveze foarte rapid”, a mai spus șeful DSU.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Arafat a mai punctat că ”o persoană care este cu simptomatologie ușoară sau chiar asimptomatică poate să înceapă să aibă simptomatologie și poate să aibă o evoluție respiratorie gravă care să ducă chiar la intrare în comă și deces”.

Cazul de la Galați

Un bărbat de 45 de ani din Galaţi s-a prezentat în 12 iulie la spital, cu simptome de coronavirus şi i-a fost prelevat test. Bărbatul a refuzat să rămână internat pentru a aştepta rezultatul şi s-a izolat la domiciliu.

Ulterior, a fost anunţat de DSP că testul a ieşit pozitiv şi i s-a recomandat să se interneze. Bărbatul a refuzat, spunând că se simte bine şi a rămas în izolare.

ADVERTISING

Ulterior, el a sunat la 112, cu probleme de respiraţie, iar medicii l-au găsit în stop cardio-respirator și nu a putut fi resuscitat.

Un gălățean de 45 de ani cu COVID-19, care a refuzat internarea, a murit acasă

Citește și:

Arafat atrage atenția că mulți pacienți externați la cerere cu simptome ușoare ajung la Terapie Intensivă. Echipele se expun resuscitând acești pacienți

Arafat explică de ce e necesară detaşarea medicilor. Sunt infectaţi, intră în izolare. Cine lucrează?

Raed Arafat: Noi, din păcate, undeva ne înecăm la mal. Trebuia încă un pic să respectăm măsurile

Arafat, despre cei care au protestat în Piața Victoriei: Îi aşteptăm la spital. Sunt convins că nu or să scape

Raed Arafat: Bilanţul cazurilor de COVID-19 arată că situaţia nu e sub control. Este discutată în acest moment reîntoarcerea la restricții

Record de cazuri de COVID-19. Arafat: Unii sunt dispusi sa faca absolut orice să nu respecte regulile. Sunt campanii, unele făcute de cântăreți, care spun că virusul nu există


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇