Albirea profesională a dinților. Ce ar trebui să știi?

Sprijină jurnalismul independent
Donează acum
cris-smile.ro-spotmedia

Oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de aspectul fizic, iar zâmbetul joacă un rol foarte important în ceea ce privește aspectul general al feței. Oricine poate să se bucure de un zâmbet strălucitor. 

Pentru orice problemă dentară există o soluție. Fie că optăm pentru un aparat dentar, coroană dentară sau pentru albirea profesională a dinților, important este ca efectul acestora să ne îmbunătățească starea de spirit. 

Care sunt factorii ce influențează îngălbenirea dinților?

Culoarea naturală a dinților se transmite ereditar de la părinți sau bunici, însă, de-a lungul timpului, dinții pot să își piardă albul natural. Factorii care duc la îngălbenirea dinților sunt diverși. 

ADVERTISING

Alimentația

Unul dintre principale cauze ale îngălbenirii dinților este consumul de alimente sau lichide care conțin coloranți, precum cafeaua, vinul roșu, băuturile acidulate, sfecla  și oțetul balsamic. Substanțele pe care le conțin aceste alimente afectează smalțul și duc la îngălbenirea dințior. 

Igiena orală

Igiena orală joacă un rol foarte important pentru menținerea sănătății dinților și a aspectului natural. O igienă precară și lipsa periajului dentar regulat, cel puțin de două ori pe zi, pot să cauzeze îngălbenirea dinților. Alte cauze pot fi anumite traumatisme dentare sau bruxismul. 

ADVERTISING

Afecțiuni medicale sau medicamente

Printre medicamentele care contribuie la îngălbenirea dinților se numără tetraciclina sau doxicilina. De asemenea, pacienții care beneficiază de radioterapie se pot confrunta cu pătarea dinților, în funcție de doza administrată. 

Ce tipuri de tratamente pentru albirea profesională a dinților există?

Există multe modalități de albire a dinților pe care putem să le aplicăm chiar și la domiciliu, însă pentru efecte de lungă durată și pentru eliminarea oricărui risc, este indicat să consultăm un medic stomatolog. 

ADVERTISING

Albire dentară cu gutiere

Albirea dinților folosind gutiere la domiciliu este o metodă eficientă, însă efectele ei sunt puțin mai lente. În cele mai multe cazuri, această procedură reprezintă o extensie a albirii dinților în cabinet, pentru întreținere. Gutierele sunt personalizate și se introduc și se aplică pe dinți timp de maxim 6 ore, în special peste noapte.  

Albire dentară cu laser

Un dintre cele mai eficiente proceduri de albire profesională este cea realizată cu ajutorul laserului. Aceasta nu este o procedură dureroasă și oferă multe beneficii pacienților. Este un sistem cu lumină LED, care grăbește albirea dinților. Este nevoie de o singură ședință, care durează 45 de minute, iar efectele sunt vizibile imediat.

Care sunt avantajele albirii profesionale a dinților?

Albirea profesională a dinților este un tratament care oferă efecte imediate, culoarea se păstrează o perioadă lungă de timp, nu afectează smalțul, nu provoacă dureri sau iritabilitate și elimină în totalitate îngălbenirea dinților cauzate de alimente sau de alți factori. 

Care sunt riscurile albirii profesionale  a dinților?

Printre riscurile pe care le presupune albirea profesională se numără sensibilitatea dentară, provocată de cele mai multe ori de gelurile de albire. Un alt factor de risc este afectarea gingiilor, însă ea se ameliorează la finalizarea tratamentului. 


Pentru a reda albul natural al dinților și pentru a elimina petele dentare, albire dinți profesională este metoda cea mai rapidă și cea mai eficientă, cu efecte pe termen îndelungat.