Ai o piele sensibilă? Cei 3 pași pe care să îi urmezi pentru a nu fi iritată și deshidratată

Ai o piele sensibilă? Cei 3 pași pe care să îi urmezi pentru a nu fi iritată și deshidratată
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Pielea sensibilă ar putea să îți provoace un disconfort, mai ales atunci când te expui unor factori de mediu care ar putea să o irite și mai mult. Schimbările mari de temperatură, poluarea, radiațiile ultraviolet, detergentul, anumite produse cosmetice, reacțiile alergice cauzate de alți factori, schimbările hormonale, dar și alte cauze interne pot afecta calitatea și sănătatea pielii. De aceea, este important să integrezi în rutina ta zilnică anumiți pași, pentru ca aceste reacții ale pielii să fie diminuate cât mai mult. În cele ce urmează, vei descoperi câteva aspecte importante, pentru ca pielea ta sensibilă să nu fie deshidratată și iritată.

ADVERTISING

Iată aspectele cărora ar trebui să le acorzi atenție, când vine vorba despre acest tip de piele:

  • O piele sensibilă ar putea să îți cauzeze un disconfort, atunci când te expui în fața anumitor factori extern și interni. De aceea, este important să ai o rutină de îngrijire care să te ajute la diminuarea iritațiilor care ar putea apărea. Mai înainte de toate, este recomandat să îndepărtezi părul de pe suprafața pielii sensibile, însă fără să utilizezi ceară sau alte produse cosmetice. Acestea ar putea să cauzeze reacții la nivelul epidermei, apărând pete roșii, usturime sau mâncărime. Îndepărtarea părului poate fi efectuată cu ajutorul unui epilator cu mai multe trepte de viteză, și pe care îl poți regăsi în gama Altex.ro. Epilarea va fi blândă cu pielea ta și o va face fină.
  • Apoi, după procesul de epilare, este esențial să aplici pe piele o cremă hidratantă, dar care să nu conțină parabeni sau alți factori chimici care ar putea irita. Corpul tău trebuie să aibă parte de o îngrijire ca la carte, iar specialiștii recomandă să îl tratezi precum un „templu”. De aceea, persoanele care au o piele sensibilă ar trebui să pună accent pe produse de îngrijire corporală cât mai naturale, care să hrănească celulele și să ofere o calmare instantă. Specialiștii recomandă cremele care au o absorbție ușoară și rapidă în piele și care să acționeze precum o „barieră” în fața agenților externi la care te expui zilnic. De exemplu, poți opta pentru creme de corp cu mușețel, ovăz sau nalbă, dar și cele care conțin vitamine și minerale.
  • Pe de altă parte, trebuie să iei în considerare și stilul de viață pe care îl ai. Pe lângă factorii externi, care pot genera reacții agresive la nivelul epidermei, trebuie să acorzi atenție și factorilor interni. Pot exista afecțiuni ale pielii, precum acneea, dermatita, rozaceea sau eczemele. Acestea trebuie tratate în funcție de tipul de piele, motiv pentru care este indicat să apelezi la un specialist. De asemenea, alți factori interni care pot provoca reacții ale pielii sunt legați de alimentație. Printre aceștia se numără mâncarea condimentată, consumul de alcool sau intoleranță la gluten. De aceea, este foarte important să ai grijă la dieta zilnică și să elimini acești factori cauzatori de iritații. Pentru o hidratare corespunzătoare, asigură-te că vei consuma lichide suficiente, precum apă și ceaiuri naturale.
ADVERTISING

Urmând acești pași, vei putea să îți protejezi mai bine pielea sensibilă. Nu uita să utilizezi o cremă cu factor de protecție, atunci când te expui în exterior, pentru ca celulele pielii să nu fie afectate. Dacă sesizezi că tegumentul prezintă descuamări, atunci aplică o loțiune hidratantă, fără să conțină parfum, parabeni sau alți agenți chimici. Cu cât îți vei proteja mai mult pielea în fața condițiilor externe, cu atât aceasta va avea o sensibilitate mai redusă.

ADVERTISING