Află care sunt 4 dintre cele mai comune mituri despre implantul dentar

Află care sunt 4 dintre cele mai comune mituri despre implantul dentar
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Atunci când te confrunți cu pierderea dinților, cel mai indicat este să te consulți cu un specialist de la o clinică stomatologică. Cu siguranță, acesta îți va recomanda cea mai bună soluție, respectiv un implant dentar sau o proteză dentară.

Implanturile dentare sunt șuruburi sau stâlpi metalici plasați chirurgical în osul maxilarului, sub gingii. Implanturile pot înlocui un dinte sau mai mulți și sunt cel mai eficient mod de a-ți corecta zâmbetul. Arată, se simt și se comportă ca niște dinți naturali. 

Deși reprezintă cea mai bună soluție pe termen lung, miturile despre implanturile dentare persistă. Ele pot împiedica anumite persoane să se prezinte la o clinică stomatologică pentru a-și rezolva problemele dentare.

ADVERTISING

4 mituri comune despre implanturile dentare

1.Implanturile dentare adesea sunt riscante și nu au o rată mare de succes

Implanturile dentare se integrează cu succes în os în peste 90% din cazuri. Ratele de succes de 96% nu sunt neobișnuite. În cazurile în care un implant dentar se pierde, chirurgul îl va elimina și îl va înlocui cu unul nou pentru a obține o mai bună integrare cu osul. 

Aproape oricine a pierdut un dinte este un candidat ideal pentru implanturile dentare. Există foarte puține situații în care acestea să nu fie indicate. De fapt, profesia stomatologică trece printr-o mare tranziție. Punțile dentare - protezele parțiale și complete încep să fie considerate învechite, acceptate ca un tratament alternativ pentru implantul dentar.

ADVERTISING

2.Implanturile dentare sunt foarte dureroase

Procedura de plasare a implantului, ca în cazul oricărei alte proceduri chirurgicale orale, poate duce la unele dureri post-operatorii. Cu toate acestea, mulți pacienți cu implant susțin că durerile și disconfortul sunt minime. Dacă pacienții sunt deosebit de anxioși cu privire la tratament, acesta poate fi efectuat sub anestezie. Odată ce implanturile sunt așezate, dinții noi atașați nu se sprijină pe gingii evitând astfel agravarea locului chirurgical. Aceasta are ca rezultat mai puțină durere decât protezele tradiționale și o durată mai scurtă de disconfort.

ADVERTISING

3.Implantul dentar nu se poate realiza intr-o zi

Toți pacienții au nevoie de o consultație inițială înainte de procedură, dar odată ce un plan de tratament a fost convenit, procedura în sine se finalizează într-o zi. In functie de particularitatiile fiecarei persoane sunt anumite etape care trebuiesc efectuate Dacă sunt necesare extracții dentare, medicul stomatolog le efectueaza și apoi plasează implanturile.

Ulterior, dentistul potrivește noile coroane pe implanturi și face ultimele ajustări pentru a se asigura că mușcătura ta este corectă și zâmbetul tău este frumos. Dupa finalizarea implantului dentar, ți se vor oferi instrucțiuni privind îngrijirea ulterioară.

4.Doar tinerii pot să apeleze la un implant dentar 

Vârsta nu este un factor decisiv care determină dacă cineva este un candidat bun pentru un implant. In principiu, pacientul trebuie sa aibă peste 18 ani, astfel incat oasele maxilare sa fie bine dezvoltate. Nu exista o limita superiară de vârstă, de un implant dentar in Bucuresti putând beneficia si persoanele mai in vârstă. Un dentist va evalua sănătatea generală a pacientului, rezistența osului maxilar și sănătatea țesutului gingival. 

Consultă un specialist de la o clinică stomatologică

Pentru a elimina orice anxietăți despre implanturile dentare, consultă un specialist de la o clinică dentara cum este Elveto Dent. Nu lăsa informațiile false să te împiedice să ai o dantură sănătoasă. Echipa dedicată de experți stomatologi de la Elveto-Dent.ro oferă servicii de stomatologie de cea mai bună calitate. In clinică vei avea parte de un tratament confortabil și convenabil ca pret, cu rezultate optime. Astfel, vei avea un zâmbet frumos și sănătos!